Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ: Αφήστε τις δικαιολογίες - Πάμε τώρα να πάρουμε τα ματς που ακολουθούν

Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ: Αφήστε τις δικαιολογίες – Πάμε τώρα να πάρουμε τα ματς που ακολουθούν

Πολλά είναι αυτά που καλείται να αλλάξει ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, έχοντας αρχίσει την τέταρτη θητεία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο τις τελευταίες ώρες. Στις δύο ημέρες που η προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή, ήδη οι τροποποιήσεις που έρχονται και θα φαίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα το επόμενο διάστημα, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και μάλιστα ξεκάθαρα.

Η ψυχολογία στην Ένωση άλλαξε άμεσα από την Κυριακή, το κλίμα είναι εμφανώς καλύτερο σε σχέση με την εποχή του Μάσιμο Καρέρα, ενώ σήμερα (28/12) με την επιστροφή των Πορτογάλων τα «όπλα» στα χέρια του προπονητή ήταν πολλά περισσότερα. Φυσικά, ο Ιταλός δεν δημιούργησε προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα. Ωστόσο, φάνηκε από ένα σημείο και μετά να μην υπάρχει «χημεία», με αποτέλεσμα η σχέση του με την ομάδα να φτάσει σε ένα σημείο που δεν είχε γυρισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη σημερινή προπόνηση, ο Χιμένεθ μίλησε ξανά στους ποδοσφαιριστές, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων: «Αφήστε τις δικαιολογίες. Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε τώρα να πάρουμε τα ματς που ακολουθούν και που είναι πολύ κρίσιμα».

Είναι προφανές ότι ο Ισπανός ποντάρει πολύ στην ψυχολογία, αλλά δίνει εξίσου μεγάλη βάση και σε τεχνικά ζητήματα. Η προπόνηση είναι διαφορετική και ο γυμναστής Σεμπάστιαν Μπασκόν δουλεύει με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταση και την ταχυδύναμη. Γενικά οι ρυθμοί έχουν ανέβει σε σχέση με την εμπειρία που είχαν οι παίκτες κατά το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, ξεκίνησε με καλούς οιωνούς η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (03/01, 19:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Απουσιάζουν ο Παουλίνιο που έμεινε στην Πορτογαλία, καθώς προσβλήθηκε από κορονοϊό, ο Μάρκο Λιβάγια που αναμένει να πάρει στα χέρια του το τεστ Covid-19 για να μπορεί να επιστρέψει από την Κροατία και ο Νασίμ Χνιντ που έκανε ατομικό λόγω ενός μικροπροβλήματος και αύριο (29/12) θα μπει με τους υπόλοιπους.


Πηγή