Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Όταν η Μπάγερν «ξεκληρίζει» τη Σάλκε

Όταν η Μπάγερν «ξεκληρίζει» τη Σάλκε

Η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε ως ελεύθερο τον τερματοφύλακα της Σαλκε Αλεξάντερ Νίμπελ και το gazzetta.gr θυμάται κι άλλους ποδοσφαιριστές που πήραν οι Βαυαροί από τους «βασιλικούς μπλε», χωρίς να δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ.

Λέον Γκορέτσκα

Μπορεί να ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπόχουμ, όμως στη Σάλκε ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αφού φόρεσε τη φανέλα της σε ηλικία 18 ετών. Μετά από μία σχεδόν γεμάτη πενταετία (μόνο τη σεζόν 2014-15 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς), ο Γκορέτσκα έκρινε πως ήταν έτοιμος για το βήμα παραπάνω και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε. Τον Ιανουάριο του 2018 ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα αποχωρήσει από την ομάδα, προκειμένου να αγωνιστεί στην Μπάγερν. Η απόφασή του δεν ήχησε καλά στα αφτιά των οπαδών, ενώ υπήρξαν «φωνές» και από ανθρώπους της διοίκησης, που ζητούσαν να μην αγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Λούκας Ρέντερ

Φέτος το έκανε με τον Νίμπελ, το 2011 το είχε κάνει με τον Νόιερ (για αυτόν πλήρωσε 30 εκατομμύρια), όμως η Μπάγερν έχει πάρει κι άλλον τερματοφύλακα από τη Σάλκε. Το 2012, οι Βαυαροί απέκτησαν ως ελεύθερο τον 19χρονο, Λούκας Ρέντερ, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα U19 των «μπλε». Ο Γερμανός γκολκίπερ εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, όμως σε κάποια παιχνίδια βρισκόταν στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, ένας τραυματισμός του Νόιερ σε ένα ματς με την Ντόρτμουντ το 2014, έδωσε την ευκαιρία στον Ρέντερ να αγωνιστεί σε εκείνη την αναμέτρηση, αλλά και στους επόμενος δύο αγώνες των Βαυαρών.

Χαμίτ Άλτιντοπ

Μόλις στα 21 του πήγε στη Σάλκε και αμέσως έγινε ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Οι εμφανίσεις του με τους «μπλε» τον έφεραν στην εθνική ανδρών της Τουρκίας, ενώ άρχισε να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του. Τη σεζόν 2006-07 η Μπάγερν όχι μόνο έχασε το πρωτάθλημα, αλλά τερμάτισε στην τέταρτη θέση, την ώρα που η Σάλκε ήταν δεύτερη και ο Άλτιντοπ πραγματοποίησε την κορυφαία του σεζόν. Στο πλαίσιο της ανασύνταξής τους, οι Βαυαροί πήραν αρκετούς ποδοσφαιριστές εκείνο το καλοκαίρι (Ριμπερί, Κλόζε, Τόνι) και ένας από αυτούς ήταν ο Τούρκος χαφ, ο οποίος δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε και η Μπάγερν τον απέκτησε χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Πάντως, οι «βασιλικοί μπλε» έμειναν με κάποιον Άλτιντοπ στην ομάδα, τον Χαλίλ, αδερφό του Χαμίτ.

Τόμας Λίνκε

Μετά από μία εντυπωσιακή εξαετία (1992-1998) ως ποδοσφαιριστής της Σάλκε, που κατέκτησε και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Γερμανός αμυντικός θέλησε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Το καλοκαίρι του 1998, η Μπάγερν τον απέκτησε ως ελεύθερο και στην πρώτη του σεζόν βίωσε την οδυνηρή ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος ήταν βασικός σε εκείνο το ματς, όπως και στον τελικό του 2001, κόντρα στη Βαλένθια. Μάλιστα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για την Μπάγερν, στην ψυχοφθόρο διαδικασία, πριν την κατάκτηση του τροπαίου.


Πηγή