Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Όταν ο Κασίγιας στέρησε ένα εκατ. ευρώ από τον πατέρα του

Όταν ο Κασίγιας στέρησε ένα εκατ. ευρώ από τον πατέρα του

Με την καριέρα που έκανε και τα λεφτά που έβγαλε, ο Ίκερ Κασίγιας κατάφερε να… ξεχρεώσει τον πατέρα του για ένα λάθος που είχε κάνει πιτσιρικάς.

Το 1989 ο παλαίμαχος, πλέον, Ισπανός τερματοφύλακας ήταν 8 ετών και περνούσε την ώρα του παίζοντας με τους φίλους του όταν τελείωνε τα μαθήματά του. Παράλληλα, πεταγόταν και στο μαγαζί για να αγοράσει ό,τι του έλεγαν οι γονείς του ή για να καταθέσει κανένα δελτίο «ΠΡΟ-ΠΟ», «κινιέλα» όπως το λένε οι Ισπανοί, αφού ο πατέρας του ήταν λάτρης του… αθλήματος. Και πρέπει να ήταν και καλός στο «διάβασμα» των αγώνων.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την ιστορία που έχει διηγηθεί ο ίδιος ο Ίκερ. Το 1989 λοιπόν, στα 8 του χρόνια, ο πατέρας του τον στέλνει στο πρακτορείο ένα σαββατοκύριακο για να καταθέσει το δελτίο που έπαιξε. Το βράδυ της Κυριακής, βλέποντας στην τηλεόραση τα αποτελέσματα, συνειδητοποιεί ότι τα έχει πιάσει όλα και το ποσό που θα έπαιρνε υπολογίζεται σε ένα εκατ. ευρώ, σε σημερινά λεφτά. Δεν τα πήρε, όμως, ποτέ…

Ο μικρός Ίκερ, για λόγους που κανείς δεν ξέρει, τελικά δεν πήγε ποτέ στο πρακτορείο να καταθέσει το δελτίο, φέρνοντας τον πατέρα του στα… πρόθυρα εγκεφαλικού όταν το έμαθε. Με την καριέρα που έκανε όταν μεγάλωσε, όμως, μάλλον κατάφερε να δώσει πολλά περισσότερα στους γονείς του, ζητώντας έτσι «συγγνώμη» για το λάθος του εκείνο το σαββατοκύριακο της δεκαετίας του ’80.


Πηγή