Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Όταν ο Μπάγεβιτς είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό

Όταν ο Μπάγεβιτς είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν μια ζωή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει, κάποτε, να συνεργαστούν.

Στην πρώτη του θητεία ως προπονητής της ΑΕΚ, ο Βόσνιος είχε απέναντι του τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη, ενώ στη συνέχεια έγινε… αιώνιος αντίπαλος των πράσινων, υπογράφοντας στον Ολυμπιακό.

Γενικά, όπως για παράδειγμα συνέβαινε και με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο μπάσκετ, ο Μπάγεβιτς είχε… καθιερωθεί σαν αντίπαλος του τριφυλλιού, αλλά κάποτε οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από το να συνεργαστούν.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2006, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται άνω-κάτω και τους οπαδούς να παίρνουν στο κυνήγι τους πάντες μετά την ισοπαλία (1-1) με… κάποια Μέταλουργκ Ζαπορίζια για το κύπελλο UEFA, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει σε επαφή με τον Μπάγεβιτς.

Τα είπαν και μάλιστα συμφώνησαν, αλλά αυτή η συμφωνία δεν επισημοποιήθηκε ποτέ. Δημοσίως, οι δύο πλευρές αρνήθηκαν ότι έδωσαν τα χέρια, off the record όμως η συμφωνία επιβεβαιωνόταν από όλους. Η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα όμως, ο οποίος επίσης ήταν καζάνι που έβραζε εκείνη την εποχή, φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου και δεν άνοιξε τον δρόμο της αποχώρησης στον Μπάγεβιτς, ο οποίος δε θέλησε να τραβήξει το σχοινί και να παραιτηθεί.

Εκ των υστέρων, αν ο Βόσνιος είχε ντυθεί στα πράσινα, θα ήταν ο μοναδικός που θα είχε προπονήσει ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη.


Πηγή