Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μπαρτσελόνα-Νεϊμάρ: Ανοικτή την περίπτωση του Βραζιλιάνου κρατούν οι Μπλαουγκράνα

Όταν ο χαρακτήρας μπαίνει… εμπόδιο για την κορυφή

Νεϊμάρ, ο σταρ που μπορεί να… κάψει ό,τι χτίζει με κόπο! Ενας μάγος της μπάλας, στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον πλανήτη. Οι εμφανίσεις του μέχρι τον τελικό της Λισαβώνας σκόρπισαν αισιοδοξία στους Παριζιάνους, ωστόσο ο χαρακτήρας του είναι… εμπόδιο για την κορυφή! Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής αποτυπώνουν με τον ιδανικότερο τρόπο την εκρηκτική φυσιογνωμία που προκαλεί… προβληματισμό!

Ο Νεϊμάρ… χτύπησε τον Άλβαρο Γκονσάλες και τόνισε πως θα το έκανε ξανά, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Η διοργανώτρια αρχή τον έριξε στα μαλακά και του επέβαλε ποινή δυο αγωνιστικών, όμως παραμένει ξεκάθαρο πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει τον χαρακτήρα να αντιμετωπίσει ώριμα αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι καυγάδες με τη φανέλα της Βραζιλίας, ο τσακωμός με τον Σεμέντο στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα, οι… κλωτσιές σε αντιπάλους, όταν το ματς δεν πήγαινε καλά, είναι μερικές από τις εικόνες που δεν ξεχνιούνται!

Όταν ο Νεϊμάρ έκανε άνω – κάτω την Παρί! 

Ο Νεϊμάρ έχει κατηγορηθεί σε αρκετές περιπτώσεις πως πάνω απ’ όλα κοιτάζει τον εαυτό του, λειτουργεί εγωιστικά και σε βάρος των ομάδων του και έχει αποβληθεί αρκετές φορές για παίκτη της εμβέλειας και της ποιότητάς του που αγωνίζεται στην επίθεση και όχι στα μετόπισθεν. Το πρώτο διάστημα που είχε βρεθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν είχε τονίσει πως πάνω απ’ όλα ήθελε να βοηθήσει την ομάδα.Όμως λειτουργούσε λες και όλα γύριζαν γύρω από εκείνον. Τσακώθηκε άσχημα με τον Καβάνι για το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι και χρειάστηκε η επέμβαση των Σίλβα και Μαρκίνιος για να μην πέσουν… μπουνιές στα αποδυτήρια.

Δημιούργησε ολόκληρο θέμα στα αποδυτήρια και έφτασε στο σημείο να τσακωθεί και να αγνοήσει και τον προπονητή του, Ουνάι Έμερι. Λειτουργούσε εγωιστικά και ατομικά από την πρώτη κιόλας στιγμή και έδειχνε χαρακτηριστική ασέβεια σε διαιτητές ειδικά σε ματς που είχε αποβληθεί όπως το 2017 με την Μαρσέιγ. Ειδικά απέναντι στα ντέρμπι με την Μαρσέιγ η αντιμετώπιση του Νεϊμάρ χαρακτηρίστηκε μέχρι και τοξική απέναντι στην ομάδα. Η εντύπωση ήταν και παραμένει πως ο Βραζιλιάνος σταρ δε σέβεται τη Ligue 1, δε… σέβεται τους αντιπάλους του – τουλάχιστον στον απαιτούμενο βαθμό – δε σέβεται τους διαιτητές.

Ορισμένοι δε, θεωρούν πως μπορεί να υπήρξε κακή επιρροή ακόμα και για παίκτες όπως ο Μπαπέ. Ο Βραζιλιάνος χαρακτηριζόταν ως αλαζόνας ή υπερόπτης από τον καιρό που έπαιζε στη Σάντος. Η τότε ερμηνεία είναι πως από πολύ μικρός αντιμετωπίζονταν πολύ σκληρά και με δυνατά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του. Ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει πως πρέπει να διαχειρίζεται τα νεύρα του και τις δύσκολες συνθήκες και να μάθει να ελέγχει τον εαυτό του. Το πέρασμα των ετών δεν έχει δείξει κάποια βελτίωση στη συμπεριφορά του σε πολλά επίπεδα.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή