Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
«Αγαπώ τους παίκτες μου και θα παλέψω μέχρι τέλους»

«Αγαπώ τους παίκτες μου και θα παλέψω μέχρι τέλους»

Ψύχραιμα αντιμετώπισε την ήττα από τη Λιθουανία ο Φώτης Κατσικάρης

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν έδειξε να ανησυχεί για την εικόνα της Εθνικής μετά την ήττα με 86-67 από τη Λιθουανία στο Κάουνας και θεωρεί πως ο χρόνος είναι σύμμαχός της.

«Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε και έγιναν βάσει των όσων είχαμε σχεδιάσει. Από το τρίτο δεκάλεπτο, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και στην παρούσα φάση είναι πιο χαλαρή από εμάς καθώς αυτό ήταν το ένατο φιλικό της παιχνίδι, ενώ για εμάς ήταν μόλις το τέταρτο. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίεση. Ελπίζω στο αυριανό φιλικό με την Σλοβενία, που είναι πολύ μεγάλο τεστ για εμάς να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και δίκαια πήρε τη νίκη», τόνισε.

Για τις απουσίες που είχε ξανά η Εθνική (Καλάθης-Μπουρούσης) είπε: «Δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει σε κανένα φιλικό να είμαστε πλήρεις. Έλειψαν και σήμερα σημαντικοί παίκτες, ο Καλάθης για το γνωστό λόγο, ενώ ούτε ο Μπουρούσης μπόρεσε να είναι μαζί μας. Δεν ψάχνουμε όμως για δικαιολογίες και ούτε πρόκειται να σταθούμε σε αυτό».

Σχετικά με τους απόντες από την προετοιμασία, έπειτα από ερώτηση που του έγινε, ανέφερε: «Όντως μας λείπουν σημαντικοί παίκτες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είχε προηγηθεί ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης δεν μπόρεσε να είναι φέτος μαζί μας, ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός. Είμαστε μικρή χώρα και αγαπάμε το μπάσκετ. Κάθε παίκτης που είναι εδώ είναι σημαντικός. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αγαπώ τους παίκτες μου και θα παλέψω μέχρι τέλους μαζί τους. Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, όμως, σε 15 μέρες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το σχήμα με τους Πρίντεζη και Καϊμακόγλου στο «4» και στο «5», είπε: «Είναι ένα σχήμα που ίσως το δούμε και στην Ισπανία. Θα δούμε πότε και πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Ίσως να είναι πολύ αποτελεσματικό όταν θα θέλουμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό σε άμυνα και σε επίθεση. Το ίδιο ισχύει και για το διαφορετικό σχήμα με τους Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο…».

Τέλος, για τους αντιπάλους, είπε: «Η Λιθουανία μου άρεσε πολύ. Οι Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας που έπαιξαν και πέρυσι φέτος είναι πιο ώριμοι. Είναι αθλητικό ομάδα. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει και πιστεύω πως μπορεί να πάει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πηγή: sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση