Σάββατο , 4 Ιούλιος 2020
Αγώνες Champions League το Σαββατοκύριακο σκέφτεται η UEFA

Αγώνες Champions League το Σαββατοκύριακο σκέφτεται η UEFA

Στόχος τα έξτρα έσοδα από την Ασία

Πώς θα σας φαινόταν να βλέπατε αγώνες του Champions League μέρα το Σαββατοκύριακο; Σύμφωνα με τους Times οι άνθρωποι της UEFA επεξεργάζονται την ιδέα αυτή, προκειμένου να πετύχουν prime time σε μεγάλες αγορές της Ασίας, όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Μαλαισία και η Ιαπωνία. Η βασική ιδέα είναι να διεξάγονται 2-3 γύροι του Champions League κι όχι όλη η διοργάνωση Σαββατοκύριακα, κατά τη διάρκεια των ομίλων ή στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, έτσι ώστε να επηρεάζονται λιγότερο τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Πηγές της UEFA τόνισαν στους Times ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους αλλαγή θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια, προκειμένου να προγραμματιστεί ανάλογα και το διεθνές καλεντάρι. Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση έχει συζητηθεί σε υψηλά κλιμάκια και με τις ομάδες. Κάποιοι σύλλογοι έχουν δειλά-δειλά εκφράσει θετική σκέψη, αφού τα αυξημένα τηλεοπτικά έσοδα από την Ασία αποτελούν σημαντικό δέλεαρ, κυρίως σε μια περίοδο όπου οι περισσότερες χώρες βλέπουν ότι είναι αδύνατον να χτυπήσουν τα τηλεοπτικά της Premier League.

Οι Άγγλοι, από την άλλη, είναι αντίθετοι. Εκπρόσωπος της Premier δήλωσε: «Δεν σκεφτόμαστε καν ότι παιχνίδια του Champions League θα μπορούν να παιχτούν τα Σαββατοκύριακα. Αυτές οι ημερομηνίες είναι για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ελπίζουμε ότι η κοινή λογική της δικής μας FA, η UEFA και η FIFA θα το εμποδίσουν».

Η ιδέα δεν σχετίζεται με τις κουβέντες για την αλλαγή στο φορμάτ της διοργάνωσης, για το οποίο πρέπει να υπάρξει οριστικοποίηση μέχρι το  φθινόπωρο, προκειμένου η UEFA να μοιράσει τα τηλεοπτικά για την τριετία 2018-20.

Πηγή: gazzetta.gr