Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Αναστασίου: Πολύ καλύτεροι φέτος

Αναστασίου: Πολύ καλύτεροι φέτος

Κόντρα στην Μπριζ ξεκινά την ευρωπαϊκή «περιπέτεια» ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι αγωνιστικά σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Αποκάλυψε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν στο τέρμα θα παίξει ο Στιλ ή ο Κοτσόλης, ενώ τόνισε τη σημασία του να μην δεχθεί γκολ η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ξεκινάμε αρκετά νωρίς τα ευρωπαϊκά ματς με μια διαφορετική παράμετρο σε σχέση με πέρυσι. Θέλω να πιστεύω πως φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα με την περασμένη χρονιά, αλλά με προσέγγιση διαφορετική στο παιχνίδι. Έφτασε στους 8 του Europa League. Ήρθε πρώτη στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα και το έχασε τελικά στα play-off, ενώ κέρδισε και το Κύπελλο. Είναι αρκετά συγκεντρωμένη με καλούς παίκτες και δυνατή κόντρα. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και τακτική πειθαρχία για να τα καταφέρουμε. Θα είναι γεμάτο γήπεδο και θα υπάρχει πίεση και στον αντίπαλο και σε εμάς και θα πρέπει να το διαχειριστούμε . Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας γιατί είναι επικίνδυνη όταν βρει χώρο».

Για τις επιλογές του στην άμυνα:
«Είναι σημαντικό το να κρατήσουμε το μηδέν, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την άμυνα. Από τους τέσσερις αμυντικούς πίσω ή τους τρεις γιατί αριστερό μπακ θα παίξει ο Πράνιτς. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η συνοχή και πάνω από όλα η εμπειρία. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα βασικά σαν ομάδα στην αμυντική λειτουργία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τη θέση του τερματοφύλακα:
«Ο Στιλ είναι καλά και προπονείται χωρίς ενοχλήσεις. Έχει χάσει προπονήσεις και είναι σημαντικός παίκτης όπως και ο Στέφανος, αλλά η θέση παραμένει ακόμη ανοιχτή και θα δούμε ποιος θα παίξει τελικά».

Για το αν η ζέστη θα επηρεάσει τον αντίπαλο:
«Τα ίδια λέγαμε για τη Σταντάρ και άλλα πράγματα είδαμε στο γήπεδο. Πρέπει εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι Βέλγοι δεν ενδιαφέρονται αν έχει κρύο ή ζέστη. Θα μπουν και θα κάνουν το παιχνίδι τους».

Για το «κλειδί» του αγώνα:
«Να τελειώνουμε τις φάσεις. Με την Ουντινέζε κάναμε αβίαστα λάθη και χωρίς λόγο βάζαμε πίεση στους αυτούς μας. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και αυτό θα γίνει με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία».

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα:
«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει μόνο η νίκη. Είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ. Σε αυτό το επίπεδο παίζει ρόλο λίγο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, λίγο η ατυχία. Tο πιo σημαντικό είναι να μην το δούμε σαν ένα παιχνίδι αλλά σαν δυο παιχνίδια».

Για το αν προτιμά ως σκορ το 0-0 ή το 2-1;
«Προτιμώ το 3-1»!

Πηγή: sport-fm.gr