Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Από το πρώτο ματς καθάρισε την πρόκριση η Σίτι

Από το πρώτο ματς καθάρισε την πρόκριση η Σίτι

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ατλέτικο και Αϊντχόφεν

Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να αγχώθηκε κατά διαστήματα, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 στο Κίεβο της Ντιναμό, έχοντας σκόρερ τους Αγουέρο, Σίλβα, Τουρέ και είναι πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη πρόκρισή της στα προημιτελικά. Είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 για τους γηπεδούχους ο Μπουγιάλσκι, που είχε μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το ματς

Η Ντιναμό Κιέβου μπήκε δυνατά στο ματς στο πρώτο δεκάλεπτο και απείλησε μόλις στο 4’, όταν ο Γιαρμολένκο έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Χαρτ δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα βρήκε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Στο 12’, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν αλλά το σουτ του Τεόντορτσουκ από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, η Σίτι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάγια Τουρέ πήρε την κεφαλιά, ο Αγουέρο επωφελήθηκε, έκανε το κοντρόλ με το στήθος και με σουτ από κοντινή απόσταση έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω του και δημιούργησαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 22’ και στο 35, Αγουέρο και Τουρέ, αντιστοίχως, δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα αλλά στο 40’, ο Ντάβιδ Σίλβα πήρε το αίμα των συμπαικτών του, πίσω. Ο Αγουέρο πάτησε ωραία μέσα στην περιοχή για τον Στέρλινγκ, ο οποίος γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Σίλβα σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Τρία λεπτά μετά, πάντως, παραλίγο να γίνει και το 3-0 αλλά ο Αγουέρο δεν σημάδεψε σωστά.

Στην επανάληψη, η Ντιναμό μπήκε με σαφή σκοπό να απειλήσει μπας και πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και μπει ξανά στο ματς αλλά το σουτ του Γιαρμολένκο στο 52’ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαρτ. Λίγο αργότερα, ο Στέρλινγκ έπεσε στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε σωστά «παίζεται».

Στο 58’, πάντως, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς καθώς ο Μπουγιάλσκι με σουτ έξω από την περιοχή, που κόντραρε στον Κομπανί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Μετά τη μείωση του σκορ, οι Ουκρανοί άρχισαν να πιστεύουν στην ισοφάριση αλλά η Σίτι αμυνόταν καλά και έβγαινε πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις.

Αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 79’, ο σκόρερ του τέρματος της Ντιναμό, Μπουγιάλσκι, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χαρτ έδιωξε πολύ δύσκολα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τουρέ κατάφερε να αστοχήσει μέσα από τη μικρή περιοχή με το κεφάλι!

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Τουρέ πέτυχε ένα από τα τέρματα που τον χαρακτηρίζουν. Πολύ ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή, με το αριστερό πόδι, η μπάλα στα δίχτυα και 3-1. Πλέον, η Σίτι είναι πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και ούτε με… θαύμα δεν γίνεται να μείνει εκτός.

Αντίθετα, δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο ματς μεταξύ Αϊντχόφεν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι ροχιμπλάνκος δημιούργησαν τις λίγες κλασικές ευκαιρίες τους, είχαν την υπεροχή, αλλά δεν… μάτωσαν το δίχτυ των Ολλανδών και το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού στο Βιθέντε Καλντερόν.

Βιέτο και Γκριζμάν είχαν τις μεγαλύτερες φάσεις (στο πρώτο μέρος) για την ομάδα του Σιμεόνε που δεν απειλήθηκε –κάνοντας το… γνωστό παιχνίδι της- πέραν της μεγάλης ευκαιρίας του Πρέπερ.

Στο 68’ αποβλήθηκε αδίκως ο Περέιρο για την γηπεδούχο η ομάδα, το γήπεδο στη συνέχεια έγειρε, αλλά οι Μαδριλένοι δεν βρήκαν το δρόμο να διασπάσουν την εξαιρετική τακτική του συλλόγου του Κοκού.

Πηγή: sport-fm.gr