Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Australian Open: Ο Μπερετίνι πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά, με τη Γιαπωνέζα Κιμπίνο κληρώθηκε η Σάκκαρη

Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά στο επικείμενο Australian Οpen, το πρώτο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς.

Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες όλων των εποχών έμαθαν τους παρτενέρ τους στον πρώτο γύρο του διάσημου τουρνουά της Μελβούρνης, καθώς και τα πιθανά ζευγαρώματα εφόσον η πορεία τους στην Αυστραλία έχει διάρκεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σάκκαρη, Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη, θα ξεκινήσει με αντίπαλο στον πρώτο γύρο την Γιαπωνέζα Νάο Κιμπίνο (Νο 92), κι αν φτάσει ως τις «8» κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει με την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ, Νο3 στον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς (Νο7) ξεκινά τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Ιταλό, Ματέο Μπερετίνι (Νο 125), ενώ αν συνεχίσει έως εκεί, στα προημιτελικά ενδέχεται να διασταυρωθεί με τον κορυφαίο Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεν τα κατάφερε η Γραμματικοπούλου

Εν τω μεταξύ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Australian Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από το Νο 1 του προκριματικού ταμπλό, την Ουκρανή Νταγιάνα Γιαστρέμσκα, με 6-4, 3-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Η Ελληνίδα τενίστρια,  Νο 221 στον κόσμο, για πρώτη φορά μετά το 2019 πέρασε την πρώτη φάση των προκριματικών μετά από δύο σερί ήττες το 2022 και το 2023, ενώ δεν είχε συμμετάσχει το 2020 και το 2021. 


Πηγή