Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Australian Open: Στον «αέρα» η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς -Για εκβιασμό κάνει λόγο ο πατέρας του | ΣΠΟΡ

Εκτός Australian Open θα μείνει, εκτός απροόπτου, ο Σέρβος σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για το θέμα της συμμετοχής ή μη του γιου του στο πρώτο grand slam του 2022 μίλησε ο πατέρας του αθλητή, Σρτζαν Τζόκοβιτς, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Prva TV στη Σερβία.

«Δεν ξέρω ούτε εγώ αν και πότε θα κοινοποιήσει (σ.σ.: ο Νόβακ) το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης (σ.σ.: της Βικτόρια στην Αυστραλία) ήταν ντροπιαστική για έναν παίκτη που έχει κερδίσει 9 τίτλους στη Μελβούρνη. Φυσικά και θέλει να παίξει γιατί είναι αθλητής. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που θα θέλουν να τον δουν ξανά. Όμως υπό αυτές τις συνθήκες εκβιασμού, μάλλον δεν θα παίξει στο Australian Open. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα», είπε ο Σρντζαν Τζόκοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κυβέρνηση της Βικτόρια όσο και οι ίδιοι οι διοργανωτές του Australian Open έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο τουρνουά ανεμβολίαστοι αθλητές, κάτι που ίσως σημάνει απώλειες για το φημισμένο grand slam.

Και μπορεί όλα τα φώτα να στρέφονται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι αθλητές που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους όσον αφορά το εάν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι θα κάνει το εμβόλιο, και μάλιστα «φέτος» όπως είχε πει χαρακτηριστικά, ενώ πριν από λίγες ημέρες, μετά την εγχείρηση που έκανε στον αγκώνα, είχε γράψει ότι «ανυπομονεί για την Αυστραλία».

Επίσης, το Νο 2 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι έχει αμφιβολίες για το εμβόλιο, ωστόσο στις αρχές Νοεμβρίου έγραψε στα social media «τα λέμε τον Ιανουάριο!», κάτι που εξελήφθη ως παραδοχή από την πλευρά του ότι έχει εμβολιαστεί και θα συμμετάσχει στο Australian Open.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας που προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες, και δεν είναι άλλος από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων της χώρας την 1η Δεκεμβρίου -για «τουλάχιστον δύο εβδομάδες»…

Το Australian Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου.


Πηγή