Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
«Αξίζαμε περισσότερα από 1-0»

«Αξίζαμε περισσότερα από 1-0»

Μίτσελ: Βάσει εικόνας ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάρει πιο ευρεία νίκη

Ικανοποιημένος απ’ τη νίκη και την κυριαρχία του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού, αλλά ο Μίτσελ περίμενε… μεγαλύτερο σκορ, βάσει των όσων έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

«Σήμερα ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι, όμως το αποτέλεσμα δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του ματς. Αξίζαμε περισσότερα απ’ το 1-0… Είμαι ευτυχισμένος. Ο Τάσος (σ.σ. Αυλωνίτης) είναι από τα αγαπημένα παιδιά στα αποδυτήρια της ομάδας. Θα του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια» είπε σχετικά ο Ισπανός κόουτς.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν ήρωας ο Ρομπέρτο. Σήμερα ο Αυλωνίτης. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Αξίζαμε κάτι καλύτερο Το σκορ ήταν μικρό συγκριτικά με το πώς παίξαμε σήμερα, σε ένα ματς που ανακαλύψαμε ότι έχουμε έναν ακόμα ήρωα στην ομάδα. Σήμερα επίσης δείξαμε πως ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Είχαμε τον έλεγχο στο παιχνίδι μάθαμε να ελέγχουμε τα νεύρα μας, αλλά και την κατάσταση της αποτυχίας, όπως στο πέναλτι του Μήτρογλου.

Κερδίσαμε με ωραίο τρόπο και σε αυτό στεκόμαστε. Καταλαβαίνουμε πως όταν έχουμε αυτό τον αντίπαλο, ο κόσμος θέλει εκδίκηση, ρεβάνς. Πιστεύω ότι είχαμε ευκαιρίες και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αν έμπαινε το πέναλτι δεν ξέρουμε που θα είχε φτάσει το σκορ. Οι τρεις βαθμοί έχουν πάντα την ίδια γεύση. Όπως και με τη Γιουβέντους έτσι και σήμερα είναι ωραία. Σήμερα κερδίσαμε 1-0 αλλά ο Ρομπέρτο όπως και ο… προπονητής ήταν θεατές.

Μάθαμε από το περσινό παιχνίδι. Δεν δεχθήκαμε καμία αντεπίθεση, από αυτές που πέρυσι μας έκαναν ζημιά. Είχαμε την κατοχή, ήμασταν κυρίαρχοι και ψάξαμε το δεύτερο γκολ. Είχαμε τις ευκαιρίες να το πετύχουμε. Ο αντίπαλος νομίζει ότι ο Εντινγκά είναι ένας αμυντικός παίκτης, αλλά είναι ο παίκτης που κλέβει και μπορεί να βγάλει επίθεση για την ομάδα όπως συνέβη στη φάση του πέναλτι. Θέλαμε περισσότερα γκολ, όμως το πλεονέκτημα το είχαμε εμείς. Αυτοί ήταν που έπρεπε να ρισκάρουν. Επιμένω ότι σήμερα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, τρεις βαθμούς, στο τέλος μίας εβδομάδας που ήταν πολύ απαιτητική για εμάς».

Για το αν ζει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του: «Ως προπονητής έχω ζήσει περισσότερες θετικές από άσχημες στιγμές. Νιώθω ωραία εδώ γιατί είμαι σε μια ομάδα πρωταθλήτρια που κάθε χρόνο αλλάζει και βελτιώνεται. Εμείς θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε. Φέτος το πετύχαμε με Ατλέτικο και Γιουβέντους. Να δούμε τι θα πετύχουμε του χρόνου».

Για την εκτέλεση πέναλτι: «Δεν είχε να κάνει με την πίεση που ασκείται στους παίκτες. Ήταν μια λανθασμένη απόφαση. Η δεύτερη για τον Μήτρογλου. Καταλαβαίνουμε ότι το έκανε με καλή πρόθεση, αλλά ήταν λάθος. Το ποιος εκτελεί φάουλ, πέναλτι είναι προκαθορισμένο. Δεν ήταν ένα γιορτινό παιχνίδι, αλλά ένα επαγγελματικό παιχνίδι. Έχουμε αποφασίσει ότι ο Τσόρι εκτελεί τα πέναλτι. Θα αφήσουμε χωρίς επιδόρπιο τον Μήτρογλου. Θα του χρειαστεί».

Πηγή: sport-fm.gr