Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μπάρτσα, εδώ είναι Πειραιάς

Μπάρτσα, εδώ είναι Πειραιάς

Δεν καταλαβαίνει από… ομίλους-φωτιά ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Top-16 της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησαν με 74-62 της Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο και φλεγόμενος ΣΕΦ.

Μετά από μία κακή πρώτη περίοδο, με λάθη και άστοχα σουτ και από τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο, και πήγε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά πόντων (39-26), ένα προβάδισμα που διατήρησε και στη συνέχεια του αγώνα, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά ως και στους 19 πόντους, χωρίς να απειληθεί μέχρι το τέλος του ματς, χάρη στην πολύ καλή του αμυντική λειτουργία που κράτησε τους Καταλανούς μόλις στους 62 πόντους.

Από τους Πειραιώτες ξεχώρισε ο Σπανούλης με 11 πόντους και 9 ασίστ, ο Χάντερ είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Στρόμπερι με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ. Για την Μπαρτσελόνα κορυφαίος ήταν ο Τόμιτς με 16 πόντους, ενώ ο Σατοράνσκι είχε 12.

Επόμενη «αποστολή» για τον Ολυμπιακό στη φάση του Top-16 την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα.