Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Basket League: Αυξάνεται σε 7 το όριο των ξένων παικτών στις ομάδες -Επιστροφή στην κεντρική διαχείριση

Υπέρ της αύξησης των μη Ελλήνων παικτών ανά ομάδα, από έξι σε επτά, τάχθηκαν οι σύλλογοι που συμμετέχουν στην Basket League.

Υπέρ τάχθηκαν οι έξι από τις δώδεκα ΚΑΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ που έγινε την Πέμπτη (29/9), με την απόφαση να λαμβάνεται την ερχόμενη Δευτέρα (3/10), κατόπιν ψηφοφορίας, στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Basket League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθετα αντίθετες στην αύξηση των μη Ελλήνων παικτών ήταν ο Προμηθέας Πατρών και ο Κολοσσός Ρόδου. Πάντως, ακόμη κι αν η πλειοψηφία των ΚΑΕ επιλέξει τους επτά μη Έλληνες παίκτες, εν συνεχεία ο κανονισμός θα σταλεί στην ΕΟΚ, από την οποία και θα πρέπει να εγκριθεί. Σε περίπτωση που συμβεί και αυτό, το μέτρο θα ξεκινήσει άμεσα, δηλαδή τη σεζόν 2022-23.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στo ενδεχόμενο αύξησης των μη Ελλήνων παικτών εξέφρασε νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Μετά τη λήξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κατά της αύξησης των μη Ελλήνων παικτών τάχθηκε με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).

Basket League: Κεντρική διαχείριση και μετάδοση των αγώνων από την ΕΡΤ -Στα 6,5 εκατ. ευρώ το ποσό

Στο Δ.Σ. της Πέμπτης (29/9) συζητήθηκε επίσης η σύναψη συμφωνίας με την ΕΡΤ για την κάλυψη των αναμετρήσεων όλων των ομάδων της Basket League για τη σεζόν 2022-23, με αύξηση στο ποσό που έχουν λαμβάνειν από τα 5,5 εκατ. ευρώ στα 6,5 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρουσία του Ολυμπιακού, στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ από εποχής Θεόδωρου Καρατζά.


Πηγή