Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Basketball Champions League: Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ για το πλεονέκτημα στη φάση των «16»

Basketball Champions League: Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ για το πλεονέκτημα στη φάση των «16»

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε την Άνβιλ στο ΟΑΚΑ (19:30, ΕΡΤ Sports) για τη 14η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, με μόνο στόχο τη νίκη και το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Πιο… χαλαρή, λόγω της πρόκρισης στους «16» από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά εξίσου συγκεντρωμένη για τη νίκη που θα φέρει το «κλείδωμα» της δεύτερης θέσης και το πλεονέκτημα, η Ένωση (ρεκόρ 8-5) θέλει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην πολωνική ομάδα (5-8).

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει τις γνωστές απουσίες των Γκίκα και Λάνγκφορντ. Από την άλλη, ο Νίκος Ζήσης θα βιώσει μια όμορφη βραδιά, καθώς θα δώσει τον πρώτο του αγώνα μπροστά στο «κιτρινόμαυρο» κοινό, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Όσον αφορά την Άνβιλ, έχει ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση, αφού οι ομάδες που διεκδικούν την τελευταία θέση που δίνει την πρόκριση στους «16» είναι η Μπούργος και η Ράστα Βέχτα, που τίθενται αντίπαλες στην Ισπανία. Αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ, Τόνι Ρότεν, για την Μπανταλόνα, ωστόσο ενισχύθηκε με την απόκτηση του πρώην παίκτη του Προμηθέα Πάτρας και του Λαυρίου, Μακένζι Μουρ.

Τα «ροτβάιλερς» έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού σκοράρουν 87,7 πόντους κατά μέσο όρο. Έχουν 37,5 ριμπάουντ (10οι) και 17,9 ασίστ (17οι) κατά μέσο όρο. Ο Λέντο είναι αυτός που ξεχωρίζει, αφού έχει κατά μέσο όρο 16,6 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ σε 13 παιχνίδια και ακολουθεί ο πρώην παίκτης του Ηφαίστου Λημνου, Ρόλαντς Φρεϊμάνις, με 12,7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ.

Στο πρωτάθλημα Πολωνίας, η Άνβιλ είναι στη δεύτερη θέση (15-4), πίσω από την Ζιέλονα Γκόρα (16-2), έχοντας οκτώ σερί νίκες με μέσο όρο πόντων 99,1.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή