Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Carabao Cup: Η Λίβερπουλ κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στην Τσέλσι -Ματς «θρίλερ» που κρίθηκε στα πέναλτι

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε αφού εκτελέστηκαν 22 πέναλτι , η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση του League Cup Αγγλίας.

Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 11-10 στη «ρώσικη ρουλέτα» κι ενώ στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση ο τελικός ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0).

Ο άνθρωπος που ο Τόμας Τούχερ έριξε στον αγώνα στο 119ο λεπτό του επιπλέον ημιώρου, Κέπα, έμελλε να εξελιχθεί σε «μοιραίο» των Λονδρέζων, καθώς ενώ μπήκε ως «σπεσιαλίστας» στις αποκρούσεις πέναλτι, όχι μόνο δεν μπόρεσε να νικήσει κάποιον από τους 11 παίκτες της Λίβερπουλ, ταυτόχρονα ήταν εκείνος που αστόχησε στο 22ο μη επιτρέποντας στην ομάδα του να διεκδικήσει το τρόπαιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, στον τελικό που για πρώτη φορά από το 2015 δεν συμμετείχε ομάδα από το Μάντσεστερ (τις 4 τελευταίες σεζόν η Σίτι είχε πάρει ισάριθμους τίτλους).

Πολυνίκης του θεσμού η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είναι, πλέον, η πολυνίκης του θεσμού με 9 τρόπαια, αφήνοντας στην 2η θέση την Μάντσεστερ Σίτι με 8. Δέκα χρόνια μετά (2012) την τελευταία κατάκτηση έφτασαν ξανά στην κορυφή οι «ρεντς» στην 13η παρουσία τους στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης. Την τελευταία φορά που είχαν φτάσει ξανά σε τελικό ήταν το 2016, αλλά είχαν ηττηθεί από τη Σίτι στα πέναλτι. Σήμερα, η τύχη τους χαμογέλασε.

Η Τσέλσι στην 9η της παρουσία σε τελικό League Cup απέτυχε να πάρει την… κούπα, παρότι ήταν ανώτερη της αντιπάλου της στο ματς. Πέτυχε 3 γκολ που δεν μέτρησαν (οφσάιντ), είχε δοκάρι με τον Μάουντ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Έμεινε, έτσι, στα 5 τρόπαια, το τελευταίο εκ των οποίων είχε πανηγυρίσει το 2015, ενώ το 2019 είχε ηττηθεί και πάλι στα πέναλτι από την Σίτι.

Πολλές ευκαιρίες παρά το 0-0

Το 0-0 στην κανονική διάρκεια του τελικού και της παράτασης σαφώς και δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με την Τσέλσι τις πιο κλασικές (δοκάρι με τον Μέισον Μάουντ στο 49΄) και τρία γκολ που δεν μέτρησαν λόγω υπόδειξης των σκόρερ σε θέση οφσάιντ, το πρώτο και το τρίτο με τον Χάβερτς στο 78΄ και 109΄ και το δεύτερο με τον Λουκάκου στο 98΄), ενώ ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Κέλεχερ, πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευκαιρίες είχαν και οι «κόκκινοι», που πέτυχαν πρώτοι γκολ με τον Ματίπ στο 67΄, ωστόσο, μετά την υπόδειξη του VAR (οφσάιντ σε μία πολύ οριακή φάση) δεν μέτρησε, ενώ ο Μεντί έδειξε την κλάση του στο 31ο λεπτό, όταν έκανε απίστευτη διπλή απόκρουσε σε σουτ του Ζότα κι εν συνεχεία σε εξ επαφής πλασέ του Μανέ, που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Τα πέναλτι:

Μίλνερ 1-0
Αλόνσο 1-1
Φαμπίνιο 2-1
Λουκάκου 2-2
Φαν Ντάικ 3-2
Χάβερτς 3-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ 4-3
Τζέιμς 4-4
Σαλάχ 5-4
Ζορζίνιο 5-5
Ζότα 6-5
Ρούντιγκερ 6-6
Οριγκί 7-6
Καντέ 7-7
Ρόμπερτσον 8-7
Βέρνερ 8-8
Ελιοτ 9-8
Τιάγκο Σίλβα9-9
Κονατέ 10-9
Τσαλόμπα 10-10
Κέλεχερ 11-10
Κέπα Αουτ


Πηγή