Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Champions League: Η Λίβερπουλ (1-7) διέλυσε τη Ρέιντζερς -Ματσάρα και ισοπαλία 3-3 στο Μπαρτσελόνα-Ίντερ

Με ένα εντυπωσιακό 1-7 στη Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League «απάντησε» στις κακές εμφανίσεις της η Λίβερπουλ.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» παραμένουν στο -3 από την εκπληκτική Νάπολι, που πανηγύρισε τη νίκη με 4-2 επί του Άγιαξ και μαζί τη μαθηματική εξασφάλιση στη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο θα είναι δύσκολο να… εκθρονίσουν τους «παρτενοπέι» από την κορυφή του 1ου Ομίλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, στη Βαρκελώνη γινόταν ματσάρα για το 3ο γκρουπ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ, που έληξε ισόπαλη 3-3. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δίνει προβάδισμα στην ιταλική ομάδα για πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League και ενώ η Μπάγερν Μονάχου με το 2-4 στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν εξασφάλιζε για ακόμη μια χρονιά νωρίς το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ.

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο της διοργάνωσης, τον 4ο, η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Λονδίνο και πήρε προβάδισμα σε σχέση με τους Γερμανούς, αλλά και των Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς μετά το μεγάλο «διπλό» της γαλλικής ομάδας στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Τέλος, στο γκρουπ που η Κλαμπ Μπριζ εξασφάλισε νωρίτερα με το 0-0 στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης την πρόκριση στους «16», η Πόρτο πανηγύρισε την επικράτηση 0-3 στο Λεβερκούζεν επί της Μπάγερ, για να πάρει το… πάνω χέρι για το δεύτερο «εισιτήριο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγραψε ιστορία στο Champions League ο Σαλάχ με το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης

Στο «Άιμπροξ» εμφανίστηκε μια Λίβερπουλ από… άλλο πλανήτη, που διέλυσε 7-1 τη Ρέιντζερς και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όμως «απάντησε» με δύο γκολ ο Μπόμπι Φιρμίνο, το πρώτο με κεφαλιά μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 68′.

Στο ίδιο λεπτό μπήκε ως αλλαγή ο Μοχάμεντ Σαλάχ και επιδόθηκε σε… ρεσιτάλ με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (76′-81′), που αποτελεί το πιο γρήγορο χατ τρικ στα χρονικά του Champions League. Παράλληλα, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 38 γκολ, τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη αγγλικής ομάδας στον θεσμό.

Όσο για την Μπάγερν Μονάχου, εξασφάλισε ότι θα έφευγε από την Τσεχία με τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους «16» ήδη από το πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε με 4-0, χάρη στα τέρματα των Μανέ (10′), Μίλερ (14′) και Γκορέτσκα (25′ και 35′).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, στην οποία η Βικτόρια Πλζεν μείωσε το εύρος της ήττας της με τα γκολ των Βικανόβα (62′) και Κλίμεντ (75′).

Στον 2ο όμιλο η Μπριζ εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή σε νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το 0-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το έτερο «εισιτήριο» διεκδικεί πλέον με πολλές αξιώσεις η Πόρτο μετά το εντυπωσιακό 0-3 επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Δύο πέναλτι κέρδισε ο Γκαλένο και αξιοποίησε ο Ταρέμι, ενώ οι «ασπιρίνες» έχασαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία από τα 11 βήματα να φέρουν προσωρινά το ματς στα ίσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κακός… χαμός γίνεται στο 4ο Όμιλο, μετά τη νέα νίκη της Μαρσέιγ επί της Σπόρτινγκ, αυτήν τη φορά στη Λισαβόνα (2-0). Το παιχνίδι ήταν «καρμπόν» με αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Μασσαλία, καθώς οι Πορτογάλοι έμειναν από πολύ νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εσγκάιο, στη φάση του πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Γκουεντουζί.

Στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Πέδρο Γκονσάλβες (61′) για να ολοκληρωθεί το… δράμα της Σπόρτινγκ, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να μπαίνει αλλαγή στο 35′.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από έξι βαθμούς, ενώ στον όμιλο προηγείται η Τότεναμ, που νίκησε με ανατροπή 3-1 την Άιντραχτ στο Λονδίνο.

Στο «παιχνίδι» παραμένουν και οι Γερμανοί με 4 βαθμούς.

Champions League: Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής

1ος Όμιλος

  • Νάπολι – Άγιαξ 4-2
  • Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Νάπολι 12
  2. Λίβερπουλ 9
  3. Άγιαξ 3
  4. Ρέιντζερς 0

2ος Όμιλος

  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Κλαμπ Μπριζ 0-0
  • Μπάγερ Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Κλαμπ Μπριζ 10
  2. Πόρτο 6
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
  4. Μπάγερ Λεβερκούζεν 3

3ος Όμιλος

  • Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3
  • Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Μπάγερν Μονάχου 12
  2. Ίντερ 7
  3. Μπαρτσελόνα 4
  4. Βικτόρια Πλζεν 0

4ος Όμιλος

  • Τότεναμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2
  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Τότεναμ 7
  2. Μαρσέιγ 6
  3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6
  4. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4

5ος Όμιλος

  • Μίλαν – Τσέλσι 0-2
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σάλτσμπουργκ 1-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  1. Τσέλσι 7
  2. Σάλτσμπουργκ 6
  3. Μίλαν 4
  4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4

6ος Όμιλος

  • Σαχτάρ Ντονέτσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
  • Σέλτικ – Λειψία 0-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 10
  2. Λειψία 6
  3. Σαχτάρ Ντονέτσκ 5
  4. Σέλτικ 1

7ος Όμιλος

  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 0-0
  • Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σεβίλη 1-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 10
  2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 7
  3. Κοπεγχάγη 2
  4. Σεβίλλη 2

8ος Όμιλος

  • Μακάμπι Χάιφα – Γιουβέντους 2-0
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα 1-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 8
  2. Μπενφίκα 8
  3. Γιουβέντους 3
  4. Μακάμπι Χάιφα 3

Πηγή