Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Champions League: Η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Τορίνο, 2-0 τη Γιουβέντους

Champions League: Η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Τορίνο, 2-0 τη Γιουβέντους

Η Μπαρτσελόνα ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ματς της βραδιάς, επικρατώντας της Γιουβέντους με 2-0 στο Τορίνο.

Στο Allianz Stadium οι μπλαουγκράνα μπήκαν πιο δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Γκριεζμάν στο 2′ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 14′ με το σουτ του Ντεμπελέ που κόντραρε και πήρε ύψος. Η Μπαρτσελόνα είχε φάσεις για να βάλει και δεύτερο γκολ, την ίδια ώρα που η Γιουβέντους είδε τον Μοράτα να βάζει τρία και να ακυρώνονται όλα μέσω VAR, για να γίνει τελικά το 0-2 στο 91′ με το πέναλτι του Μέσι.

Στο άλλο ματς του ομίλου οι Φερεντσβάρος και Ντιναμό Κιέβου αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, αν και οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 0-2, επομένως η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Μπαρτσελόνα 6, Γιουβέντους 3, Ντιναμό Κιέβου 1, Φερεντσβάρος 1.

5ος όμιλος: Νίκη για Σεβίλλη

Με γκολ του Ντε Γιονγκ στο 56′ η Σεβίλλη νίκησε με 1-0 τη Ρεν και πήγε στους 4 βαθμούς, όσους έχει και η Τσέλσι που νωρίτερα είχε περάσει με 4-0 από την έδρα της Κράσνονταρ. Οσο για τις δύο ομάδες ηττημένες της ημέρας, έχουν από ένα βαθμό και λογικά θα παλέψουν για την 3η που οδηγεί στο Europa League.

6ος όμιλος: Χέρι – χέρι Λάτσιο και Μπριζ

Στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου με 4 βαθμούς βρίσκονται Μπριζ και Λάτσιο, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Βέλγιο. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο 14′ με ωραίο πλασέ του Κορέα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 42′ με πέναλτι του Βανάκεν και το 1-1 έμεινε ως το τέλος. Πίσω τους, με τρεις βαθμούς, είναι η Ντόρτμουντ, η οποία υποδέχθηκε τη Ζενίτ και τη νίκησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σάντσο (78′ πεν.) και Χάαλαντ (90′), με τους Ρώσους να παραμένουν χωρίς βαθμό.

8ος όμιλος: 5άρα της Γιουνάιτεντ στη Λειψία

Τέλος, στον 8ο όμιλο για τον οποίο νωρίτερα η Παρί Σεν Ζερμέν είχε νικήσει εκτός έδρας τη Μπασάκσεχιρ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τη Λειψία και τη συνέτριψε με 5-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ράσφορντ που έκανε χατ-τρικ (74′, 78′, 92′), ενώ βρήκαν δίχτυα και οι Γκρίνγουντ (21′) και Μαριάλ (87′ πεν.) Έτσι, οι κόκκινοι διάβολοι πήγαν στους 4 βαθμούς, με τις Παρί και Λειψία να έχουν από τρεις και την Μπασάκσεχιρ να είναι στο μηδέν.


Πηγή