Κυριακή , 19 Μάιος 2024

Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Ντόρτμουντ για μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League θα βρει κάτοχο απόψε, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχτεί τη Ντόρτμουντ στο «Παρκ ντε Πρενς» (22:00, CosmoteSport 1).

Οι Βεστφαλοί καλούνται να «προστατεύσουν» το μικρό προβάδισμα που εξασφάλισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», με τους πρωταθλητές Γαλλίας να θέλουν να κάνουν την ανατροπή για να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ, επιστρέφοντας στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε»

«Η μόνη φράση που ξέρω στα γαλλικά είναι: “Θα κερδίσουμε”. Κι επειδή μου αρέσει πολύ σαν πρόταση, είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά για όλα τα ενδεχόμενα στην εξέλιξη του αγώνα ώστε να είμαστε έτοιμοι και αν κάτι δεν πάει καλά. Ο αρχικός στόχος δεν είναι να κερδίσουμε με δύο γκολ αλλά να κερδίσουμε. Αν βάλουμε το ένα γκολ μετά θα κοιτάξουμε για παρακάτω.

Και αν αποκλειστούμε δεν θα είναι η καταστροφή. Θα δώσουμε συγχαρητήρια και θα επιστρέψουμε του χρόνου πιο δυνατοί για να φτάσουμε στον τελικό» ήταν τα λόγια του Ενρίκε, κατά την συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.

«Υπάρχει πίεση γιατί παίζεται μια θέση στον τελικό αλλά η ομάδα είναι εξαιρετικά ήρεμη. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και είμαστε σίγουροι πως θα γυρίσουμε το σκορ και θα περάσουμε» σχολίασε ο Κιλιάν Μπαπέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε έτοιμοι για όλα»

«Η Παρί είναι ένα πρότζεκτ που χτίστηκε εδώ και χρόνια για να κερδίζει τίτλους. Μεγάλος στόχος της εξ αρχής ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή είναι η αποστολή της. Εμείς πρέπει να παίξουμε γενναία και να είμαστε ανθεκτικοί όπως στον πρώτο αγώνα, με τον απαραίτητο σεβασμό, αλλά και τη χαρά ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Εχουμε κερδίσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση φέτος από τα παιχνίδια του Champions League. Εάν χρειαστεί θα τρέξουμε και 20 χιλιόμετρα παραπάνω. Είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε ο ‘Εντιν Τέρζιτς, που είδε την ομάδα του να επιβάλεται εύκολα με 5-1 της Άουγκσμπουγκ στο παιχνίδι πρωταθλήματος που προηγήθηκε. Με αυτό το αποτέλεσμα, μάλιστα, εξασφάλισε την παρουσία της και του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα πιέσουν περισσότερο και νωρίτερα, ότι θα έχουν περισσότερη κατοχή μπάλας, ότι θα χρειαστεί να υποφέρουμε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής. Πρέπει να τα αντέξουμε» σχολίασε ο Νίκο Σλότερμπεκ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Το πλήγμα με Ερνάντες και η επιστροφή του Αλέ

Ο βασικός προβληματισμός του Λουίς Ενρίκε έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του Λούκας Ερναντές, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο πρώτο παιχνίδι και θα απουσιάσει για τους επόμενους μήνες.

Από την άλλη, ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έχει μαζί του στην αποστολή στο Παρίσι τον Σεμπαστιάν Αλέ για να τον χρησιμοποιήσει ανάλογα με την εξέλιξη της ρεβάνς. Η ενδεκάδα των Βεστφαλών αναμένεται να είναι ίδια με αυτή που παρατάχθηκε πριν από έξι βράδια επί γερμανικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντ. Περέιρα, Μπεράλντο, Ρουίς, Ζαΐρ Εμερί, Βιτίνια, Μπαρκολά, Ντεμπελέ, Μπαπέ.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τσαν, Σάντσο, Μπραντ, Αντεγιέμι, Φίλκρουγκ.


Πηγή