Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Champions League: Ισόπαλα έληξαν τα Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαν. Γιουνάιτεντ (1-1) και Μπενφίκα-Άγιαξ (2-2) [βίντεο]

Δύο ισοπαλίες περιλάμβανε το… μενού των αγώνων της Τετάρτης (23/2) για τη φάση των «16» του Champions League.

Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο Μαδρίτη υποδέχθηκε τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, με τις προσπάθειες των δύο ομάδων να μετουσιώνονται σε τελικό αποτέλεσμα 1-1. Την ίδια ώρα, στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα και ο Άγιαξ επίσης έφεραν «Χ», ωστόσο το σκορ ήταν 2-2. Έτσι, οι ρεβάνς στις συγκεκριμένες δύο αναμετρήσεις του Champions League αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επαναληπτικοί των δύο αναμετρήσεων είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 15 Μαρτίου, ενώ ακόμη πιο περίπλοκα κάνει τα δεδομένα το γεγονός ότι από αυτήν τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Η Γιουνάιτεντ έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί της Ατλέτικο

Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση στην ιστορία μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ δεν ανέδειξε νικητή, στο «Μετροπολιτάνο», και πλέον όλα θα κριθούν επί αγγλικού εδάφους.

Οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν χωρίς νίκη για τέταρτο εντός έδρας ματς σε φάση των ομίλων και σε νοκ άουτ, ενώ συμπλήρωσαν συνολικά επτά αγώνες που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στην έδρα τους.

Το γκολ του Ζοάο Φέλιξ στο 7ο λεπτό, ήταν το έβδομο στο Champions League -στην 20ή του συμμετοχή του- για τον νεαρό Πορτογάλο στράικερ με το «7» στην πλάτη. Παρόλα αυτά, δεν αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να φτάσει στη νίκη, καθώς ο Ελάνγκα ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας ο Άγιαξ προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στην Μπενφίκα, κάτω από τα δοκάρια της οποίας βρέθηκε ξανά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ωστόσο, οι Ολλανδοί δεν έφυγαν νικητές, καθώς οι «αετοί» κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες και το τελικό 2-2 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς του Άμστερνταμ.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν και πάλι ο Αλέ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει δυο φορές, μόνο που το πρώτο ήταν αυτογκόλ. Ο στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, πάντως, κατάφερε να σκοράρει για 11η φορά στο Champions League -στα επτά ματς που έχει δώσει έως τώρα η ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει βρει δίχτυα στα μισά από τα 22 γκολ του «Αίαντα» στην τρέχουσα διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τα προηγούμενα κορυφαία ρεκόρ τους, στις σεζόν 1995-96 και 2018-19.

Μάλιστα, το γεγονός ότι χρειάστηκε επτά αγώνες για να πετύχει 11 τέρματα, σημαίνει πως κατέχει πλέον την καλύτερη επίδοση, παίρνοντας τα πρωτεία από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που είχε σκοράρει 11 γκολ, αλλά σε 9 ματς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-5
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0
  • Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Μπάγερν (Γερμανία) 1-1
  • Ίντερ (Ιταλία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-2
  • Τσέλσι (Αγγλία) – Λιλ (Γαλλία) 2-0
  • Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 1-1
  • Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Άγιαξ (Ολλανδία) 2-2
  • Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 1-1

Πηγή