Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Με το… ενάμισι πόδι στα ημιτελικά Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ κόντρα σε Μπάγερν και Μπενφίκα

Πολύ κοντά σε πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League βρίσκονται Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, μετά τις νίκες τους με 3-0 και 0-2 επί των Μπάγερν Μονάχου και Μενφίκα, αντίστοιχα.

Ο Τόμας Τούχελ μπορεί να στέρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι τον τίτλο του Champions League το 2021, όταν ήταν στον πάγκο της Τσέλσι, ωστόσο αυτήν τη φορά, ως τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου είδε τους «πολίτες» να κάνουν… πάρτι στο Νησί στον πρώτο προημιτελικό -πρόωρο τελικό- της διοργάνωσης. Πλέον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους «4», παρότι υπάρχει και η ρεβάνς του Μονάχου στις 19 Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ψάχνουν εδώ και χρόνια το κορυφαίο τρόπαιο, έχοντας φτάσει σε έναν τελικό (ηττήθηκαν από την Τσέλσι 1-0 το 2021), ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από τη Λιόν (2020) στο Final-8 της Λισαβόνας.

Μετά τη νίκη αυτή βρίσκονται μία ανάσα από το να θέσουν εκτός διοργάνωσης ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την ομάδα που μέχρι τώρα δεν γνώριζε τι θα πει ήττα στο Champions League της σεζόν 2022-23, στο οποίο μετρούσε το απόλυτο νικών μετά από 8 αναμετρήσεις.

Το φοβερό γκολ του Ρόδρι στο 27′ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Άγγλους, που ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας και άλλες δύο πολύ καλές στιγμές για να «ζευγαρώσουν» τα τέρματά τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν ήταν καλύτερη, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Χάαλαντ, ο οποίος με ασίστ στο 70′ έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάρντο Σίλβα να «γράψει» το 2-0 και στο 77′ με πλασέ από κεφαλιά-πάσα του Στόουνς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Το σκηνικό του Μάντσεστερ έγινε… ανάποδα στη Λισαβόνα

Η πρώτη παρουσία της Ίντερ σε προημιτελική φάση Champions League μετά από 12 χρόνια, βρήκε την ομάδα του Μιλάνου να παίρνει τεράστια νίκη στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας από τη Μπενφίκα (0-2) και να βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση στους ημιτελικούς, έχοντας τη ρεβάνς στη Λομβαρδία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι οδήγησε τους «νερατζούρι» σε πρόκριση εις βάρος μίας ακόμη πορτογαλικής ομάδας, της Πόρτο, στον προηγούμενο γύρο και μετά τη νίκη τους στην πορτογαλική πρωτεύουσα μπορεί πια να αισθάνεται πιο σίγουρος στον πάγκο τους.

Η Ίντερ είχε να νικήσει για περισσότερο από ένα μήνα (τελευταία φορά ήταν στις 5 Μαρτίου επί της Λέτσε στη Serie A) και το μέλλον του Ιταλού τεχνικού παρέμενε αβέβαιο. Τα γκολ του Μπαρέλα στο 51′ και του Λουκάκου με πέναλτι στο 82′, όμως, του έδωσαν «παράταση ζωής» και στην Ίντερ το δικαίωμα να ονειρεύεται βάσιμα ότι θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αρκεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Ίντερ (Ιταλία) 0-2

  • (51′ Μπαρέλα, 82′ πεν. Λουκάκου)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-0

  • (27′ Ρόδρι, 70′ Μπερνάρντο Σίλβα, 77′ Χάαλαντ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Τσέλσι (Αγγλία) 12/04

Μίλαν (Ιταλία) – Νάπολι (Ιταλία) 12/04

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Απριλίου αντίστοιχα.


Πηγή