Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Champions League: Ορθάνοικτο να διεξαχθεί ο τελικός στις ΗΠΑ στο μέλλον -«Βλέπουμε για μετά το 2025»

«Είναι πιθανό» να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στις ΗΠΑ, είπε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δίνοντας μάλιστα και ένα χρονικό ορίζοντα ως προς το πότε μπορεί να γίνει αυτό.

Μιλώντας στο podcast «Men in Blazers», ο πρόεδρος της ΕυρωπαΊκής Ομοσπονδίας είπε:

Champions League: Η χρονιά που φαίνεται να «σημαδεύει» ο Τσέφεριν για τη διεξαγωγή του τελικού στις ΗΠΑ

«Είναι πιθανό, ξεκινήσαμε να συζητάμε για αυτό (σ.σ. τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις ΗΠΑ), αλλά τη μία χρονιά ήταν το Μουντιάλ, το Euro 2024, φέτος η Κωνσταντινούπολη, το 2024 το Λονδίνο, το 2025 το Μόναχο. Μετά από αυτό, βλέπουμε, είναι πιθανό», είπε ο Τσέφεριν, «φωτογραφίζοντας» έμμεσα πως μπορεί να «αλλάξει ήπειρο» ο τελικός το 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι Αμερικανοί είναι διαεθειμένοι να πληρώνουν για το καλύτερο»

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προσέφερε υψηλές οικονομικές ανταμοιβές είπε ο επικεφαλής της UEFA. «Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες», είπε, προσθέτοντας πως «οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για το καλύτερο και τίποτα για το χειρότερο. Έτσι θα ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως οι φίλοι του μπάσκετ στην Ευρώπη ακολουθούν το NBA».

«Είναι μια πολύ σημαντική, υποσχόμενη αγορά για το μέλλον. Πουλάμε τα δικαιώματά μας πολύ καλά. Η χορηγία είναι τόσο-όσο από τις ΗΠΑ, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες η εμπορευματοποίηση είναι τελείως διαφορετική από την Ευρώπη. Αυτοί (οι Αμερικανοί) είναι πολύ πιο ταλαντούχοι από εμάς (τους Ευρωπαίους).

Τσέφεριν: Το Euro του 2020 πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ από τους τελικούς του NBA

Ο Τσέφεριν θέλησε να απαντήσει και στους οπαδούς που μπορεί να έχουν αντιρρήσεις:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι οποαδοί θα σκεφτούν φυσικά πως όλοι αυτοί στην Ελβετία το κάνουν για τα λεφτά και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως αναδιανέμουμε το 97% των εσόδων μας. Φυσικά, τα έσοδά μας είναι τεράστια και θα το λάτρευα να είναι πολύ περισσότερα απ’ό,τι τώρα».

«Αυτό που με σόκαρε είναι πως το Euro του 2020 το παρακολούθησαν περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ από τους τελικούς του NBA. «Το Euro είχε 30 αγώνες συνολικά, με την τηλεθέαση να φτάνει τα νούμερα που φτάνει το SuperBowl του NFL. Βάσει αυτού, πιστεύω πως θα τα πάμε πολύ καλά», προσέθεσε ο Τσέφεριν.

Το 2026 ενδέχεται να είναι σημαδιακό για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την σχέση τους με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι γνωστό πως θα συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς από κοινού με Μεξικό και Καναδά. Επίσης, οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν το Κόπα Αμέρικα του 2024, με τον Καναδά και το Μεξικό να αναμένεται επίσης να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ η χώρα έχει καταθέσει υποψηφιότητα (από κοινού με το Μεξικό) και για να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο ποδόσφαιρο για το 2027.


Πηγή