Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Champions League: Ο αρχηγός αστυνομίας του Παρισιού παραδέχθηκε την «πλήρη αποτυχία» των μέτρων στον τελικό

Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τον τελικό του Champions League στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Ντιντιέ Λαλμάν, παραδέχθηκε για πρώτη φορά την αποτυχία των αρχών να τηρήσουν την τάξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προφανώς ήταν μία αποτυχία … Υπήρξαν άνθρωποι που σπρώχθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση … Η εικόνα της Γαλλίας κλονίστηκε … Ηταν ένα πλήγμα για εμένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία.

Αίσθηση έκανε επίσης, το γεγονός ότι ο Ντιντιέ Λαλμάν χαρακτήρισε «εντελώς υποθετικό» τον αριθμό των 30.000-40.000 Αγγλων φιλάθλων που βρέθηκαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» χωρίς έγκυρο εισιτήριο του τελικού.

Αμφισβήτησε τα λεγόμενα του υπ. Εσωτερικών για τον αριθμό των φίλων της Λίβερπουλ έξω από το στάδιο του τελικού Champions League

«Δεν υποστήριξα ποτέ ότι ο αριθμός αυτός ήταν ο ακριβής», τόνισε χαρακτηριστικά, ερχόμενος σε αντίθεση με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος είχε προβεί στον συγκεκριμένο ισχυρισμό, τον οποίο αμφισβητούν οι Βρετανοί, αλλά και ο διεθνής Τύπος.

Ο Ντιντιέ Λαλμάν ζήτησε συγγνώμη από τους Άγγλους, αλλά και τους Ισπανούς φιλάθλους που ταλαιπωρήθηκαν και τους ενθάρρυνε να καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο αγώνας κύλησε χωρίς προβλήματα (πέραν βεβαίως της καθυστέρησης έναρξης κατά περίπου 35 λεπτά), αλλά και για το ότι, παρά τα επεισόδια, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή -πολύ περισσότερο- νεκροί.

Τόνισε, τέλος, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είχαν την ευθύνη του προ-ελέγχου των εισιτηρίων, κατά την έξοδο των φιλάθλων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς αυτή ήταν ευθύνη των διοργανωτών.


Πηγή