Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Champions League: Ο Χάαλαντ συνεχίζει να «πυροβολεί» και να γράφει ιστορία

Champions League: Ο Χάαλαντ συνεχίζει να «πυροβολεί» και να γράφει ιστορία

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με δυσκολία το βράδυ της Τετάρτης (28/10) της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 2-0, ωστόσο έφτασε στο ζητούμενο για εκείνη, που ήταν η νίκη και οι 3 βαθμοί. Για ακόμη ένα παιχνίδι των Βεστφαλών πρωταγωνιστές ήταν οι Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Μάλιστα, αυτό το τέρμα για τον Νορβηγό ήταν σημαντικό, για να γράψει ένα ρεκόρ που -πιθανόν- θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να σπάσει. Με αυτό το γκολ, ο νεαρός φορ έφτασε τα 12 τέρματα σε 10 συμμετοχές στο Champions League και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πιο γρήγορο «πιστόλι» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χάαλαντ έχει αφήσει πίσω του κατά 3 τέρματα τους Χάρι Κέιν, Σάντιο Μανέ και Πίπο Ινζάγκι, οι οποίοι στα πρώτα 10 παιχνίδια στη διοργάνωση είχαν σημειώσει από 9 τέρματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πιο μεγάλοι «μπόμπερ» του CL, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, άργησαν πολύ να φτάσουν τα 12 γκολ, με τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να χρειάζεται 25 παιχνίδια, ενώ ο Πορτογάλος αστέρας της Γιουβέντους χρειάστηκε 47.


Πηγή