Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Champions League: Πρώτη φιναλίστ η Ίντερ, νίκησε και στη ρεβάνς με 1-0 τη Μίλαν [βίντεο]

Η Ίντερ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League 2022-23, καθώς επικράτησε της Μίλαν και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά, αυτήν τη φορά με 1-0.

Οι «νερατζούρι» είχαν βάλει γερά τις βάσεις πριν από έξι ημέρες, όταν και στο πρώτο ντέρμπι για τα ημιτελικά του Champions League είχαν επικρατήσει των «ροσονέρι» με 2-0, όντας τυπικά φιλοξενούμενοι. Το βράδυ της Τρίτης (16/5) απλώς τελείωσαν τη δουλειά, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 74′, για να ολοκληρώσουν θριαμβευτικά την πρόκρισή τους στον τελικό, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκατρία χρόνια μετά τον θρίαμβο στον τελικό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επί της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 και με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της, η Ίντερ θα έχει την ευκαιρία σε λιγότερο από ένα μήνα να προσθέσει το 4ο βαρύτιμο τρόπαιο στη συλλογή της, αυτήν τη φορά με τον Σιμόνε Ιντσάγκι στην τεχνική της ηγεσία.

Πλέον, η ομάδα του Μιλάνου περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, που θα προκύψει σε περίπου 24 ώρες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο μεγάλο ματς ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο ματς στην ισπανική πρωτεύουσα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Champions League: Η Ίντερ έκανε ό,τι χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό

Στο ματς της 16ης Μαΐου, η Ίντερ έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στο στόχο της. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο, οργανώθηκε πολύ καλά στην άμυνά της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σκοράρει για να κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα. Το κατάφερε στο 74ο λεπτό με τον Αργεντινό επιθετικό και πήρε πέρα για πέρα δίκαια το πρώτο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου.

Οι πρωταθλητές της Serie A για τη σεζόν 2021-22 με το 0-2 στην… πλάτη τους, τα έπαιξαν όλα για όλα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν δύο πολύ μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθούν με τους Ντίαζ και Λεάο, αλλά το φινάλε τους είδε να αποχαιρετούν το τρέχον Champions League με δεύτερη ήττα από τη συμπολίτισσα και μεγάλη της αντίπαλο.

Champions League: Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της ημιτελικής φάσης

Ίντερ (Ιταλία) – Μίλαν (Ιταλία) 1-0 (2-0)

  • (74′ Μαρτίνες)
  • Πρώτος αγώνας 2-0: Προκρίθηκε η Ίντερ με συνολικό σκορ 3-0

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 17/05 (1-1)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή