Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Champions League: Σάλος με τον διαιτητή του τελικού που μίλησε σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Πολωνία

Σάλο προκάλεσε η παρουσία του διαιτητή του τελικού του Champions League, Σίμον Μαρτσίνιακ, σε ακροδεξιά συγκέντρωση στην Πολωνία, με την UEFA πάντως να τον διατηρεί στην θέση του.

Όπως ανέφερε η αντιρατσιστική οργάνωση «Never Again» και έκανε γνωστό ο Guardian, ο Μαρτσίνιακ παρέστη σε επιχειρηματική εκδήλωση στην Πολωνία στις 29 Μαΐου, η οποία διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Σλάβομιρ Μέντζεν, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του απέναντι σε «Εβραίους, ομοφυλόφιλους, τις αμβλώσεις, την φορολογία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συγγνώμη» ζήτησε ο διαιτητής του τελικού του Champions League

Η UEFA αφού ανακοίνωσε πως θα εξέταζε το ζήτημα, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγή του διαιτητή του τελικού, δεχόμενη την απολογία του Πολωνού και αναφέροντας σε δήλωσή της πως «απορρίπτουμε απερίφραστα τις αξίες της ομάδας ανθρώπων που σχετίζονται με αυτό το συνέδριο».

Ο Μαρτσίνιακ σε δήλωσή του σημείωσε πως «δεν γνώριζε» και πως «παραπλανήθηκε» σχετικά με την «πραγματική φύση» και τους πολιτικούς «δεσμούς» του εν λόγω event, ζητώντας συγγνώμη για την παρουσία του εκεί.

Ο Πολωνός διαιτητής, δεχόμενος «πυρά» για αυτή του τη συμμετοχή στο επίμαχο event, αποφάσισε να τοποθετηθεί και μέσω Instagram, τονίζοντας πως απέχει «ξεκάθαρα» από «ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις».

«Σχετικά με την κάλυψη των Μέσων ενημέρωσης δηλώνω ότι ποτέ δεν υποστήριξα ούτε νομιμοποίησα κανένα πολιτικό κόμμα, οργάνωση ή μεμονωμένο πολιτικό. Αποχωρίζομαι, έντονα και ξεκάθαρα, από κάθε είδους ριζοσπαστικές, ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις, δηλώσεις ή ενέργειες», ανέφερε συγκεκριμένα στο post του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή