Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Champions League: Τέσσερα επιπλέον ματς από το 2024

Champions League: Τέσσερα επιπλέον ματς από το 2024

Η ECA πιέζει και η UEFA φαίνεται ότι συμφωνεί στην αύξηση των αγώνων της κορυφαίας διοργάνωσης…

Το θέμα είναι μεγάλο και παραμένει ανοιχτό εδώ και πολύ καιρό. Η ECA, η Ένωση των ευρωπαϊκών κλαμπ δηλαδή, μέσω του προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι, θέλει όλο και περισσότερη δύναμη για τα ποδοσφαιρικά κλαμπ (δηλαδή έξτρα χρήματα) και όλο και λιγότερη από την UEFA.

Θεωρητικά, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, όπως είχε φανεί και από τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν ο Ανιέλι είχε επιχειρήσει να ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ξεχωριστού πρωταθλήματος, της περίφημης Super League, με τη συμμετοχή μόνο των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ήταν μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τις ευρωπαϊκές λίγκες, αλλά για την ECA το θέμα παραμένει ανοιχτό. Και με το καλεντάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να πρέπει να γραφτεί ξανά από την αρχή το 2024, ο Ανιέλι πιέζει για αλλαγές. Και φαίνεται ότι τα καταφέρνει.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι Times, ανάμεσα σε UEFA και ECA υπάρχει συμφωνία για αλλαγές στην κορυφαία διοργάνωση από το 2024. Και η μία αλλαγή, πολύ σημαντική, που αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, είναι η αύξηση των αγώνων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μια ομάδα που φτάνει ως τον τελικό του Champions League, παίζει συνολικά 13 ματς. Με το νέο πλάνο που υπάρχει, αυτά θα γίνουν 17. Μιλάμε για επιπλέον 4 παιχνίδια δηλαδή. Όχι 10, όπως ήθελε η ECA, αλλά και τα 4 είναι… μια αρχή.

Το θέμα είναι πώς θα προκύψουν αυτά τα έξτρα ματς και οι Times υποστηρίζουν ότι οι σκέψεις είναι οι ακόλουθες αυτή τη στιγμή…

Αντί για 8 όμιλοι με 4 ομάδες, να υπάρχουν 8 όμιλοι με 6 ομάδες ή να καθιερωθεί μια νέα, έξτρα φάση ομίλων, πιθανότατα με τους 8 που φτάνουν στους προημιτελικούς να χωρίζονται σε δύο ομίλους τεσσάρων και οι δύο πρώτοι να προκρίνονται στους ημιτελικούς.


Πηγή