Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Χωρίς νικητή το ματς στο Αγρίνιο

Χωρίς νικητή το ματς στο Αγρίνιο

Στο 1-1 έμειναν Παναιτωλικός – Βέροια

 

Πιο θετικό ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναιτωλικού, μάλλον δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Εμιλιάνο Ρομέρο, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 71′ και μετά από 11 λεπτά κατάφερε να σκοράρει, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους, τη στιγμή που έμοιαζαν να βρίσκονται σε… αδιέξοδο. Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος κόντρα στη Βέροια, αλλά ουσιαστικά άφησαν ένα ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο, δίνοντας την ευκαιρία στη Βέροια να μείνει στη διεκδίκηση του ματς.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν, ανέβασαν την απόδοσή της, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να σκοράρουν στο 77′ με σκόρερ τον ηγέτη τους, Θωμά Ναζλίδη. Ωστόσο, ο Αργεντινός των «καναρινιών» που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Αγρινιωτών, ισοφάρισε και αποσόβησε την ήττα για την ομάδα του.

Το ματς

Με σαφή διάθεση να επιτεθεί και να πετύχει γρήγορα ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, άρχισε το ματς ο Παναιτωλικός κόντρα στη Βέροια και ιθύνων νους αυτού της επιθετικότητας των Αγρινιωτών ήταν ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός που την περσινή περίοδο εντυπωσίασε με τα κατορθώματά του, πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και έδειξε ο πιο ορεξάτος παίκτης των γηπεδούχων.

Μάλιστα, στο 18’ πρόσφερε τη φάση του αγώνα, καθώς κινούμενος από τη δεξιά πλευρά, εξέθεσε δύο παίκτες της Βέροιας, μπήκε μέσα στην περιοχή δίνοντας ουσιαστικά μια πάσα «πάρε-βάλε» στον Καπέλ, αλλά ο τελευταίος μπέρδεψε τα πόδια του και έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, έχοντας να διαχειριστούν τις απουσίες των Αμντούν, Γιουσούφ και του Μαγέφσκι που ήταν στον πάγκο δεν μπορούσαν να φανούν καθόλου απειλητικοί στα καρέ του Στεφανάκου και δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Στο δεύτερο 45λεπτο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε, αφού η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε τόσο να μην κινδυνεύσει από τον Παναιτωλικό, όσο και να φανεί απειλητική επιθετικά.

Κύριος εκφραστής της επιθετικής διάθεσης των φιλοξενούμενων ήταν ο Ναζλίδης που σε δύο περιπτώσεις (67’ και 70’) δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού στην πρώτη απόπειρα ο Κουτρομάνος και στη δεύτερη το… δοκάρι του στέρησαν το γκολ. Ωστόσο, στο 77’ ο επιθετικός της Βέροιας ήταν πιο προσεκτικός και αφού μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε με το αριστερό, νίκησε τον Στεφανάκο και άνοιξε το σκορ.

Τότε, το ματς πήρε… φωτιά. Ο Παναιτωλικός επιτέθηκε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε άμεσα. Μετά από φάση διαρκείας που δημιουργήθηκε από στημένη φάση των γηπεδούχων, ο Ρομέρο βρέθηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ στο 82’ ισοφάρισε.

Μάλιστα, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 84’ ο Μαρκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε μόνος του στην περιοχή πέρασε άουτ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος – Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Κούσας, Κέβιν – Ντάνι Μπεχαράνο (80′ Βασιλείου), Μάκος (71′ Ρουσκουσέδα) – Κάπελ, Βιγιαφάνιες (71′ Ρομέρο), Ουάρντα – Μαρκόφσκι.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης – Νέτο (88′ Πούγγουρας), Σιόντης, Εντζεγκέλε, Γιαννούλης – Μαραγκός, Βεργώνης, Ιμπραΐμ – Κόλα (Μαγέφσκι), Γεωργιάδης (67′ Μερεμπασβίλι) – Ναζλίδης

Πηγή: sport-fm.gr