Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Conference League: Έκαναν το 3×3 και «καθάρισαν» την πρόκριση Άλκμααρ, Γουέστ Χαμ και Βιγιαρεάλ

Άλκμααρ, Γουέστ Χαμ και Βιγιαρεάλ έκαναν το βράδυ της Πέμπτης (6/10) το 3×3 στους ομίλους του Conference League.

Το μεγάλο «διπλό» της Γουέστ Χαμ στις Βρυξέλλες επί της Αντερλεχτ (0-1), η εμφατική νίκη της Σίλκεμποργκ επί της Στεάουα με 5-0 και οι πολύ σημαντικές εκτός έδρας επικρατήσεις της Νις στην Τσεχία επί της Σλοβάτσκο (0-1) και της Μπαλκάνι στην Τουρκία επί της Σιβασπορ (3-4) ξεχώρισαν στο «πρώτο πιάτο» της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League, όπου καταγράφηκαν πολλές ανατροπές στις βαθμολογίες και στη μάχη της πρόκρισης των οκτώ γκρουπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο μέρος της αγωνιστικής, που ξεκίνησε στις 22:00, «σημάδεψαν» τα οι εκτός έδρας νίκες της Παρτίζαν στην Κολωνία (0-1), της Κλουζ στην Πράγα επί της Σλάβια (0-1), της Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Βασιλεία (0-2), της Τζουγκάρντεν στη Γάνδη (0-1) και της Φιορεντίνα στη Σκωτία επί της Χαρτς (0-3).

Conference League: Τα «σφυριά» δεν σταματούν το… σφυροκόπημα -Πολλές οι εκτός έδρας νίκες

Στις Βρυξέλλες η Γουέστ Χαμ έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην τρίτη σερί νίκη της στον 2ο Όμιλο χάρη στο γκολ του Σκαμάκα στο 79′, από ασίστ του Πακετά. Έτσι, τα «σφυριά» δείχνουν το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Η Σίλκεμποργκ δεν… λυπήθηκε τη Στεάουα Βουκουρεστίου και τη συνέτριψε με 5-0, μπαίνοντας πλέον γερά στο «κόλπο» της δεύτερης θέσης στον 2ο Όμιλο, ενώ η τρομερή φέτος (από τα προκριματικά μέχρι τους ομίλους) Μπαλκάνι έγραψε ιστορία με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε φάση ομίλων, θριαμβεύοντας με 4-3 της Σίβασπορ στην Τουρκία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Κοσοβάροι μάλιστα ανέτρεψαν το γκολ που δέχθηκαν μόλις στα 33 δευτερόλεπτα από τον Ούλβεσταντ, χάρις στα τέρματα των Τάκι, Ποτόκου και Κορένιτσα. Οι Κυπελλούχοι Τουρκίας (παρουσία του Δημήτρη Γούτα σε όλο το 90λεπτο) ισοφάρισαν στο φινάλε με τα τέρματα του Γιεσιλγιούρτ, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρασνίκι «είπε» την τελευταία λέξη στον αγώνα, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Στην Τσεχία, η Νις πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό επί της Σλοβάτσκο με 1-0, χάρις στο γκολ του Πεπέ που την έφερε προσώρας στην κορυφή του 4ου ομίλου κι ενώ εκκρεμεί ο αγώνας της Κολονίας με την Παρτίζαν.

Την ίδια ώρα η Βιγιαρεάλ συνέτριψε την Αούστρια Βιέννης με 5-0 και μαζί με την Άλκμααρ -που νίκησε δύσκολα με 3-2 τον Απόλλωνα Λεμεσού- διατήρησαν το απόλυτο των νικών (3×3) και είναι τα απόλυτα φαβορί για την πρωτιά στον 3ο και στον 5ο όμιλο αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δε λετονική RFS «φρέναρε» την εντυπωσιακή Μπασακσεχίρ, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 στην έδρα της και παραμένει στο… κυνήγι της πρόκρισης.

Η Παρτίζαν γνώριζε πως έπρεπε να φύγει με αποτέλεσμα από την Κολονία για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση και το κατάφερε και με το παραπάνω… Το γκολ του Μάρκοβιτς μόλις στο 9ο λεπτό χάρισε μία τεράστια νίκη στους Σέρβους που πάτησαν την κορυφή του 4ου ομίλου, μαζί με τη Νις (5 βαθμοί), προσπερνώντας τους Γερμανούς.

Η Κλουζ έριξε… βόμβα στην Πράγα, επικρατώντας με 1-0 της Σλάβια για τον 7ο όμιλο, όπου γίνεται απίστευτη «μάχη» στο φινάλε του α’ γύρου με τέσσερις ομάδες (Κλουζ, Σλάβια, Μπαλκάνι, Σίβασπορ) να ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς.

Η Βιγιαρεάλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Αούστρια Βιέννης την οποία έκανε… φύλλο και φτερό με χατ-τρικ του Μοράλες στο φινάλε, ενώ η Φιορεντίνα πέρασε σαν… αέρας από την Σκωτία (3-0) με τα γκολ των Μαντραγκόρα, Κουαμέ και Γιόβιτς και σταθεροποιήθηκε στη 2η θέση του 1ου ομίλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντυπωσιακό ήταν το ματς ανάμεσα στην Αλκμάαρ και τον Απόλλωνα Λεμεσού, με τους Ολλανδούς να παίρνουν δύο φορές το προβάδισμα, τους περσινούς πρωταθλητές Κύπρου να «απαντούν» άλλες τόσες, αλλά να δίνει τη νίκη στην ΑΖ το γκολ του Κάρλσον στο 85ο λεπτό.

Conference League: Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

  • Χαρτς – Φιορεντίνα 0-3
  • RFS – Μπασακσεχίρ 0-0

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Μπασακσεχίρ 7
  2. Φιορεντίνα 4
  3. Χαρτς 3
  4. RFS 1

2ος όμιλος

  • Άντερλεχτ – Γουέστ Χαμ 0-1
  • Σίλκεμποργκ – Στεάουα Βουκουρεστίου 5-0

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Γουέστ Χαμ 9
  2. Άντερλεχτ 4
  3. Σίλκεμποργκ 3
  4. Στεάουα 1

3ος όμιλος

  • Λεχ Πόζναν – Χάποελ Μπεερ Σεβά 0-0
  • Βιγιαρεάλ – Αούστρια Βιέννης 5-0

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Βιγιαρεάλ 9
  2. Λεχ Πόζναν 4
  3. Χαποέλ Μπεερ Σεβά 2
  4. Αούστρια Βιέννης 1

4ος όμιλος

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Σλοβάτσκο – Νις 0-1
  • Κολονία – Παρτίζαν 0-1

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Παρτίζαν 5
  2. Νις 5
  3. Κολονία 4
  4. Σλοβάτσκο 1

5ος όμιλος

  • Ντνίπρο – Βαντούζ 2-2
  • Άλκμααρ – Απόλλων Λεμεσού 3-2

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Αλκμάαρ 9
  2. Ντνίπρο 4
  3. Βαντούζ 2
  4. Απόλλων Λεμεσού 1

6ος όμιλος

  • Μόλντε – Σάμροκ Ρόβερς 3-0
  • Γάνδη – Τζουργκάρντεν 0-1

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Τζουγκάρντεν 7
  2. Μόλντε 4
  3. Γάνδη 4
  4. Σάμροκ Ρόβερς 1

7ος όμιλος

  • Σίβασπορ – Μπαλκάνι 3-4
  • Σλάβια Πράγας – Κλουζ 0-1

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Μπαλκάνι 4
  2. Σίβασπορ 4
  3. Σλάβια Πράγας 4
  4. Κλουζ 4

8ος όμιλος

  • Πιούνικ – Ζαλγκίρις Βίλνιους 2-0
  • Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-2

Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

  1. Βασιλεία 6
  2. Πιούνικ 6
  3. Σλόβαν Μπρατισλάβας 4
  4. Ζαλγκίρις Βίλνιους 1

Πηγή