Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Conference League: Η ουκρανική Ζόρια αρνήθηκε την αναβολή του ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ -Η ανακοίνωσή της

Η ουκρανική ομάδα Ζόρια Λουχάνσκ ανακοίνωσε πως δεν συμφωνεί με την αναβολή του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του Conference League.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει πως και η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και 10 χρόνια, αλλά ο σύλλογος δεν έχει αιτηθεί ποτέ την αναβολή αγώνα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Ζόρια στις 26 Οκτωβρίου για το Conference League και οι Ισραηλινοί θέλουν να αναβληθεί το παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο οι Ουκρανοί δεν είναι θετικοί σε αυτή την ίδεα, όπως αναφέρουν, αντίθετα θέλουν να γίνει το παιχνίδι είτε στην έδρα τους είτε να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα (να παίξει η Ζόρια γηπεδούχος στον πρώτο γύρο και η Μακάμπι στον δεύτερο) είτε να παίξουν σε κάποια άλλη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ζόρια για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ:

«Η Ζόρια Λουχάνσκ αντιμετωπίζει με συμπάθεια την κατάσταση στο Ισραήλ. Δηλαδή, στον πόλεμο και τις τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος της χώρας και σε ό,τι οδηγεί στο θάνατο ανθρώπων.

»Ωστόσο, παρά ταύτα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει πόλεμος στο έδαφος της χώρας μας εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο λαός μας, οι οπαδοί μας και η ομάδα μας έχουν περάσει πολλά. Έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους και να πολεμήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρά τις δύσκολες στιγμές, η Ζόρια Λουχάνσκ δεν ζήτησε ποτέ την αναβολή τουλάχιστον των αγώνων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και έπαιζε ποδόσφαιρο παρά ό,τι γινόταν. Ακόμα και τώρα, που η ομάδα μας ταξιδεύει σε πολλά μέρη με λεωφορείο, πέρα από τα σύνορα για 15-20 ώρες, και στη συνέχεια παίζει σε μια χώρα, μετά επιστρέφει στην Ουκρανία για τις ίδιες 20 ώρες και παίρνει μέρος στο δικό της πρωτάθλημα.

»Η Ζόρια προσφέρθηκε να ανταλλάξει εντός έδρας αγώνες με τη Μακάμπι ή να βοηθήσει την αντίπαλο να διοργανώσει τον εντός έδρας αγώνα της στην Lublin Arena της Πολωνίας. Η Ζόρια δεν θα είχε αντίρρηση να παίξει τον εντός έδρας αγώνα του αντιπάλου σε οποιαδήποτε χώρα επιλέξει η γηπεδούχος ομάδα. Αλλά η Μακάμπι θέλει να αναβάλει τον αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 26 Οκτωβρίου, για τον Νοέμβριο.

»Τον Νοέμβριο, οι ασπρόμαυροι έχουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Εκτός από τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, θα έχουμε έναν αγώνα στο Κύπελλο Ουκρανίας (στην Οδησσό) και το δικό μας πρωτάθλημα.

»Δεδομένης της πολύ δύσκολης υλικοτεχνικής υποδομής, χωρίς να ξεχνάμε ότι και η Ουκρανία είναι μια χώρα που βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο και αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της και δεν θέλει να παραμελήσει τις εγχώριες διοργανώσεις (το Κύπελλο και το ουκρανικό πρωτάθλημα), οποιαδήποτε αναβολή αγώνων είναι απαράδεκτη για τη Ζόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ποδόσφαιρο και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σύμφωνα με τους κανονισμούς και το ημερολόγιο των διοργανώσεων της UEFA και του εγχώριου πρωταθλήματος.»


Πηγή