Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Conference League: Η Ρόμα πήρε «εκδίκηση» από την Μπόντο Γκλιμτ, πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη 4-0

Η Ρόμα που πήρε την «εκδίκησή» της από την Μπόντο Γκλιμτ, την οποία συνέτριψε 4-0 στη Ρώμη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα (0-1) και τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ, η Φέγενορντ πανηγύριζε ένα μεγάλο «διπλό» στην Πράγα, όπου νίκησε 1-3 τη Σλάβια, για να πάρει με τη σειρά της την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα η Λέστερ επικράτησε 1-2 της Αίντχόφεν στην Ολλανδία και είχε γίνει η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «4» της διοργάνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Olimpico» της Ρώμης, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν άφησε αυτή τη φορά το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην εντυπωσιακή Μπόντο Γκλιμτ.

Απέναντι στην ομάδα που τους συνέτριψε στη φάση των ομίλων (6-1) και τους νίκησε και στον πρώτο προημιτελικό (2-1), οι «τζιαλορόσι» έκαναν… περίπατο έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζανιόλο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, φτάνοντας στο εμφατικό 4-0 και στην άνετη πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ.

Στο «Sinobo Stadium» της Πράγας, η Φέγενορντ δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στη Σλάβια και ήταν όσο κυνική χρειαζόταν για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, πανηγυρίζοντας με το 1-3 την πρόκρισή της στους «4», όπου θα βρει απέναντί της τη Μαρσέιγ, στον δρόμο προς τον τελικό της 25ης Μαΐου.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2′ με τον Ντέσερς, όμως οι Τσέχοι αντέδρασαν κι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Τραορέ στο 14′. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Φέγενορντ ήταν τρομερά αποτελεσματική, βρήκε άλλα δύο γκολ με τους Ντέσερς και Σινίστερα και πανηγύρισε μία δίκαιη πρόκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Conference League: Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης

  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία) – Λέστερ (Αγγλία) 1-2 (0-0)
  • Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-3 (3-3)
  • ΠΑΟΚ (Ελλάδα) – Μαρσέιγ (Γαλλία) 0-1 (1-2)
  • Ρόμα (Ιταλία) – Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 4-0 (1-2)

Πηγή