Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Conference League: «Καθάρισε» από το πρώτο ματς η Λεχ Πόζναν, ανοικτοί λογαριασμοί σε πολλά ζευγάρια

Δύο νίκες γηπεδούχων και δύο ισοπαλίες περιλάμβανε το «δεύτερο πιάτο» των αγώνων της Πέμπτης (9/3) στο Conference League.

Μετά τα τρία «διπλά» στα πρώτα χρονικά ματς της βραδιάς, στο δεύτερο μέρος των αγώνων για τους «16» του Europa Conference League σημειώθηκαν δύο νίκες των γηπεδούχων, με τη Λεχ Πόζναν να παίρνει «καθαρό» σκορ πρόκρισης μετά τη νίκη της επί της Τζουργκάρντεν με 2-0 και τη Φιορεντίνα να φτάνει σε ένα δύσκολο 1-0 επί της Σίβασπορ του Δημήτρη Γούτα (βασικός κι αναντικατάστατος).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα η Βασιλεία και η Σλόβαν Μπρατισλάβας έμειναν στο 2-2 μετά από ένα «χορταστικό» ματς στην Ελβετία, ενώ ανοικτούς… λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τετάρτης (15/3) στην Τουρκία μετά το ισόπαλο 1-1 στο Βέλγιο άφησαν Γάνδη και Μπασακσεχίρ.

Conference League: Ισοπαλίες σε Βασιλεία και Γάνδη -Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τη Φιορεντίνα

Στην Πολωνία η Λεχ Πόζναν έδειξε πολύ σοβαρό πρόσωπο απέναντι στην Τζουργκάρντεν και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (39′ Μίλικ, 82′ Μαρτσβίνσκι) πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία για την πρόκριση στους «8».

Στην Τοσκάνη, η Φιορεντίνα τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην εξαιρετικά οργανωμένη Σίβασπορ, όμως έφτασε εντέλει στη νίκη, χάρη σε ένα γκολ του Μπαράκ (4ο εφετινό στη διοργάνωση) στο 69′. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γκραντέλ με απευθείας κόκκινη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο φορές προηγήθηκε η Βασιλεία επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ», με τον Αμντουνί στο 6′ και τον Ζεκίρι στο 40′, αλλά αντίστοιχες φορές ισοφάρισαν οι Σλοβένοι, αρχικά στο 18′ με τον Μεντβέντεφ και στο 70′ με τον Αμπουμπακάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ πιο πειστική εικόνα και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή στο φινάλε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν και η Γάνδη με την Μπασακσεχίρ στο Βέλγιο, με την τουρκική ομάδα να προηγείται στο 16′ με κεφαλιά του Οκάκα και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 35′ με τον Ορμπάν έπειτα από απίθανη καραμπόλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Europa League: Ο Αντόνιο «καθάρισε» στην Κύπρο για τη Γουέστ Χαμ

Στα ματς με ώρα έναρξης τις 19:45 και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο, η εξαιρετική πορεία της ΑΕΛ Λάρνακας στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, «φρέναρε» πάνω στη Γουέστ Χαμ, η οποία ήταν όσο κυνική και αποτελεσματική χρειαζόταν για να φύγει με ένα σημαντικό 2-0 από τη Λάρνακα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα «σφυριά» ήταν ο επιθετικός Μάικλ Αντόνιο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (36′, 45+2′) «τελειώνοντας» το ματς πριν από το ημίχρονο, ενώ παράλληλα, είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να φτάσει σε χατ-τρικ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Κισινάου η Νις ήταν πολύ καλύτερη της Σερίφ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση (1-0), χάρις σε ένα ωραίο γκολ του Αμραουί στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σημειώσει άλλο τέρμα.

Στο «Lotto Park» η Βιγιαρεάλ έδειξε την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης, ανοίγοντας το σκορ με τον Τριγκέιρος στο 28′. Η Άντερλεχτ, ωστόσο, έβγαλε «αντίδραση», ισοφάρισε στο 57′ με τον Ντρέγιερ, ενώ είχε κι άλλες καλές στιγμές για να φτάσει σε μία μεγάλη ανατροπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (7/3) η Άλκμααρ επικράτησε 1-2 της Λάτσιο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Τα γκολ στο «Ολίμπικο» σημείωσαν στο 18′ ο Πέδρο για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας, αλλά στο 45′ ο Παυλίδης και ο Κέρκεζ στο 62′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Conference League: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων για τη φάση των «16»

  • Λάτσιο (Ιταλία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 1-2
  • ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) – Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 0-2
  • Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1
  • Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) – Νις (Γαλλία) 0-1
  • Φιορεντίνα (Ιταλία) – Σίβασπορ (Τουρκία) 1-0
  • Λεχ Πόζναν (Πολωνία) – Τζουργκάρντεν (Σουηδία) 2-0
  • Βασιλεία (Ελβετία) – Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 2-2
  • Γάνδη (Βέλγιο) – Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 1-1

* Στις 15/3 θα γίνει η ρεβάνς Μπασακσεχίρ (Τουρκία) – Γάνδη (Βέλγιο), ενώ όλες οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν στις 16/3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

** Η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης θα γίνει στις 17 Μαρτίου.


Πηγή