Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Conference League: Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «16» για ΑΕΚ Λάρνακας, Λάτσιο, Λουντογκόρετς και Παρτιζάν

«Φτωχό» από πλευράς γκολ ήταν και το… δεύτερο πιάτο των πρώτων αγώνων playoff του Europa Conference League.

ΑΕΚ Λάρνακας, Λάτσιο, Λουντογκόρετς και Παρτίζαν πήραν ένα μικρό προβάδισμα, όλες με νίκες 1-0, ενόψει των ρεβάνς της 23ης Φεβρουαρίου, απέναντι σε Ντνίπρο, Κλουζ, Άντερλεχτ και Σερίφ, αντίστοιχα.

Στην «AEK Arena» η πρωτοπόρος της κυπριακής Λίγκας ήταν πολύ καλύτερη κόντρα στους Ουκρανούς της Ντνίπρο, είχε δοκάρι με τον Ράφα Λόπες στο 8′ και είδε την ανωτερότητά της να επιβραβεύεται στο 84′ με την ωραία κεφαλιά του Άνχελ Γκαρθία έπειτα από τη σέντρα του Γκουστάβο, γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Olimpico» της Ρώμης, η Λάτσιο έμεινε με δέκα παίκτες από το 15′ μετά το σκληρό φάουλ του Πάτρικ, όμως την κατάλληλη στιγμή είχε… Ιμόμπιλε. Ο πολύπειρος Ιταλός επιθετικός εκτέλεσε με καταπληκτικό γυριστό στην κίνηση, σε ασίστ που πήρε από τον Φελίπε Άντερσον στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και έδωσε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Μεγάλο «διπλό» (0-1) πανηγύρισε η Παρτίζαν στην έδρα της Σερίφ Τιρασπόλ, χάρη στο γκολ του Γκόμες στο 45′. Οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Βούγιασιτς στο 50′ με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ πάνω σε αντίπαλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Ιγκόρ Τιάγκο στο 8ο λεπτό και παρά την πίεση που δέχθηκε κατά διαστήματα από την Άντερλεχτ, κράτησε το 1-0 ως το τέλος και πήρε αυτό που ήθελε ενόψει της ρεβάνς στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, στα ματς με ώρα έναρξης τις 19:45, η Φιορεντίνα έκανε… παρέλαση στο «Estadio Municipal de Braga» απέναντι στην Μπράγκα, θριαμβεύοντας με 4-0. Έτσι, η ιταλική ομάδα ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «βιόλα» είχα σε μεγάλη βραδιά τον Γιόβιτς. Ο διεθνής Σέρβος φορ δεν έχει πετύχει πολλά γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Serie A, όμως στα paly off του Europa Conference League έκανε τη… διαφορά, σκοράροντας δις επί των Πορτογάλων (45’+1′ και 60′) και φτάνοντας τα 6 γκολ στη διοργάνωση. Τα γκολ του Καμπράλ στο 79′ και στο 90+1′ μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Artemio Franchi».

Στην Τραπεζούντα, η Τραμπζονσπόρ των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη επιτέθηκε με όλα τα «όπλα» της απέναντι στη Βασιλεία, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και εντέλει έφτασε στη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Στρίγκερ Λάρσεν στο 65′, σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μπακού, η Καραμπάγκ έχασε πέναλτι με τον Σεϊντάγιεφ στο 52′ (μπλόκαρε ο Ροέφ), όμως βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στη Γάνδη με τον Αντράντε στο 78′ και επικράτησε τελικά με 1-0.

Τέλος, στο Μπόντο της Νορβηγίας, η τοπική ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Λεχ Πόζναν, σε ένα παιχνίδι που θα… ξεχαστεί εύκολα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Europa Conference League: Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες των play-off

  • Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) – Γάνδη (Βέλγιο) 1-0
  • Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 0-0
  • Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) – Βασιλεία (Ελβετία) 1-0
  • Μπράγκα (Πορτογαλία) – Φιορεντίνα (Ιταλία) 0-4
  • Λάτσιο (Ιταλία) – Κλουζ (Ρουμανία) 1-0
  • ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) – Ντνίπρο (Ουκρανία) 1-0
  • Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) – Παρτίζαν (Σερβία) 0-1
  • Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Άντερλεχτ (Βέλγιο) 1-0

Πηγή