Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Με το δεξί στο Προολυμπιακό η Εθνική

Με το δεξί στο Προολυμπιακό η Εθνική

Νίκησε 78-53 το Ιράν

Έγινε απλά το πρώτο βήμα! Το Ιράν ήταν αδύνατο να σταθεί σοβαρό εμπόδιο για την Ελλάδα, η οποία χάρη στην εξαιρετική της άμυνα (με 17 κλεψίματα!) δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 78-53 και να μπει το δεξί στο Προολυμπιακό τουρνουά που γίνεται στο Τορίνο.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 16 πόντους, με τον Περπέρογλου να είχε 12 και τον Μπουρούση να προσθέτει άλλους 11. Από την ομάδα της Μέσης Ανατολής, κορυφαίος ήταν ο Χαντάντι με 16 πόντους.

Το ματς

Μία άτυπη μονομαχία του Κουφού με τον Χαντάντι ήταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Έλληνας σέντερ ξεκίνησε πολύ καλά μέσα στη ρακέτα, αλλά το ίδιο και ο αντίπαλός του -και μεγάλο αστέρι του Ιράν- με το σκορ να ήταν στην ισοπαλία (9-9). Στη συνέχεια, όμως, οι φωνές του Φώτη Κατσικάρη για καλύτερη άμυνα… εισακούστηκαν από τους διεθνείς και με τον Γ. Αντετοκούνμπο να… ενεργοποιείται επιθετικά, η ομάδα μας πήγε στο +7 (16-9). Έκτοτε, η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, φτάνοντας ακόμη και στο +9 (27-18), με τους Ιρανούς να μειώνουν με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πρώτης περιόδου και να διαμορφώνουν το 27-21.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, η Ελλάδα «χτύπησε» περισσότερο έξω από τα 6,75μ. και χάρη στην ευστοχία της πήγε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (39-25). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Κατσικάρη έχασαν τη συγκέντρωσή τους, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, με το Ιράν να μειώνει στους δέκα (39-29). Όμως, η περίοδος… χάριτος στους αντιπάλους μας δεν κράτησε πολύ, καθώς στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνου, οι διεθνείς μας πάτησαν ξανά το… γκάζι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το μέγιστο +17 (48-31).

Με τρομερές άμυνες που έδιναν αιφνιδιασμούς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +22 (53-31), μέσα σε δύο λεπτά, ενώ τα καλά νέα ήρθαν και με το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Χαντάντι, που τον έθεσε νωρίς νοκ άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Κατσικάρη διατηρούσαν στο ίδιο επίπεδο τη διαφορά (63-42), παρά τις φιλότιμες –αλλά αρκετά εύστοχες- προσπάθειες των Ιρανών από την περιφέρεια. Η Εθνική μας κατέβασε… στροφές στα εναπομείναντα λεπτά, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +19 (66-47).

Αισθητά χαμηλός ήταν ο ρυθμός του ματς στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεν πιο ελεύθερα λόγω της μεγάλης διαφοράς, αλλά να ήταν πολύ επιπόλαιες στην επίθεση, με το σκορ να ήταν στο 70-48 ύστερα από τέσσερα λεπτά. Το παιχνίδι είχε κριθεί προ πολλού, με τον Φώτη Κατσικάρη να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής. Έτσι, η νίκη ήρθε με το τελικό 78-53.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53

Πηγή: sport-fm.gr