Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Δεν κατάλαβε από πού του ήρθε…

Δεν κατάλαβε από πού του ήρθε…

Τραγικός ο ΠΑΟ έχασε δίκαια με σκορ 1-0 στη Βέροια και είπε οριστικό αντίο στο πρωτάθλημα

Χωρίς να έχει ούτε ένα παίκτη στοιχειωδώς διακριθέντα (με εξαίρεση τον Στιλ), ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 1-0 από τη Βέροια που έκανε τεράστιο άλμα για τη σωτηρία της.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο 36’ ο Μπεν, ο οποίος μαζί με τον άτυχο Μπαργκάν και τους Βεργώνη, Όστοϊτς ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας της Ημαθίας στον πάγκο της οποίας επέστρεψε για άλλη μια φορά ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Στέφανος Γαϊτάνος.

Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα σχεδόν όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού», με ορισμένους από αυτούς να χάνουν την ευκαιρία να δείξουν πως αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Το ματς

Για να θυμηθεί κάποιος τόσο άθλια εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ανάλογη με αυτή κόντρα στη Βέροια, θα πρέπει να γυρίσει το χρόνο πολύ πίσω. Ήταν τόσο κακή η παρουσία των έντεκα που επέλεξε ο Αναστασίου, που αναρωτιόσουν αν απέναντί τους ήταν η Βέροια των τεσσάρων σερί ηττών (έχοντας δεχτεί και 12 γκολ σε αυτό το διάστημα) ή η Μπαρτσελόνα! Σε ρόλο Μέσι ο Μπαργκάν, ο οποίος μέσα σε ένα ημίχρονο κατάφερε να διαλύσει την άμυνα των «πρασίνων». Από δικές του ενέργειες «κιτρινίστηκαν» Σίλντενφελντ-Ταυλαρίδης και προήλθαν πέντε τελικές προσπάθειες, κάποιες εξ αυτών επικίνδυνες κιόλας.

Ωστόσο, εκείνος που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν ο Μπεν, όταν στο 20’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Στιλ, ο οποίος όμως περίπου ένα τέταρτο αργότερα είδε τον επιθετικό της «βασίλισσας του βορρά» να παίρνει πανηγυρικά τη ρεβάνς και να ανοίγει το σκορ. Ένα γκολ που προήλθε από ακόμη ένα λάθος στη δεξί άκρο της άμυνας του «τριφυλλιού» και την αδυναμία του Τριανταφυλλόπουλου να το διορθώσει.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, όσο κι αν το τέρμα που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός χρεώνεται αποκλειστικά στον νεαρό κεντρικό αμυντικό που σε μια νορμάλ ομάδα μόνο κατά συνθήκη θα αγωνιζόταν ως πλάγιος μπακ, για όλα τα υπόλοιπα ο συγκεκριμένος φέρει ελάχιστη ευθύνη.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Νίνης ή ο Μαυρίας που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και αυτήν τη φορά ξεκίνησαν ως βασικοί, πέρασαν παντελώς απαρατήρητοι, δίχως να καταφέρουν να τροφοδοτήσουν ούτε μια φορά τους Πέτριτς και Καρέλη, οι οποίοι επίσης αποτέλεσαν απλές αναφορές στο φύλλο αγώνα.

Παρά το γεγονός πως ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μπαργκάν αποχώρησε τραυματίας, η Βέροια συνέχισε να παίζει «βασιλικό» ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός να σε κάνει να υποψιάζεσαι πως δεν αγωνζόταν με κανονικούς ποδοσφαιριστές, αλλά με τους σωσίες τους. Ο… μονίμως υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας, Στέφανος Γαϊτάνος, έτριβε τα χέρια του βλέποντας όλες τις επιλογές του να βγαίνουν και με το παραπάνω, αλλά καταλάβαινε πως ακόμη και αυτός ο τραγικός Παναθηναϊκός, όσο το σκορ παρέμενε στο 1-0, θα μπορούσε κάποια στιγμή να βρει τον εαυτό του και να αλλάξει την κατάσταση.

Όταν λοιπόν οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν (στο γήπεδο, όχι σε απόδοση), Βεργώνης στο κέντρο και Όστοϊτς στην άμυνα πήραν τα… σκήπτρα από τους επιθετικούς της ομάδας και κατέπνιξαν εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια ανατροπής της «βασίλισσας».

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως πολλές τέτοιες δεν υπήρξαν παρά τις αλλαγές του Αναστασίου και την είσοδο στον αγώνα των Λαγού, Ατζαγκούν και Κλωναρίδη. Αντίθετα, αν ο Μπεν ήταν πιο εύστοχος και οι «πράσινοι» δεν είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ, θα έφευγαν από την πρωτεύουσα όχι μόνο ηττημένοι αλλά και εντελώς ντροπιασμένοι…

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr