Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έχασε ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» η Μακάμπι

Έχασε ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» η Μακάμπι

Ηττήθηκαν στη Σερβία οι «πράσινοι» αλλά προκρίθηκαν χάρη στη νίκη των Ισραηλινών

Το… δώρο της Μακάμπι έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στην οκτάδα της Euroleague, αφού οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στην «καυτή» Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου και ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα με 68-69.

Ήδη από την τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς το παιχνίδι της Άλμπα Βερολίνου με τη Μακάμπι, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, έληξε με νικήτρια την ισραηλινή ομάδα, κι έτσι ακόμα κι αν έχαναν, οι «πράσινοι» θα κατακτούσαν την τέταρτη θέση του ομίλου τους.

Οι κακές επιλογές και τα λάθη στην τελευταία περίοδο στέρησαν από τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τη νίκη, η οποία κρίθηκε με δύο εύστοχες βολές του Μαριάνοβιτς τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδος ήταν ο Μπατίστα, που πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Διαμαντίδης και 11 ο Παππάς. Για τους Σέρβους, ο θηριώδης Μαριάνοβιτς τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 16 (!) ριμπάουντ, ενώ ο Κάλινιτς πέτυχε 14 πόντους και ο Μίτροβιτς με τον Γουίλιαμς και τον Μπλάζιτς από 11.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους 8 της Euroleague θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που με την άνετη νίκη της στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο τερμάτισε πρώτη στον άλλο όμιλο του Top-16.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr