Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Έχουμε κάνει τη μισή δουλειά...»

«Έχουμε κάνει τη μισή δουλειά…»

Το σύνθημα για τον τελικό της Ευρωλίγκας έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης

Μήνυμα ανασύνταξης και συγκέντρωσης στον τελικό της Ευρωλίγκας έστειλε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ομάδα έκανε τη μισή δουλειά με την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο σημείωσε ότι θα πρέπει να βελτιωθεί για να μπορέσει να κατακτήσει την κούπα με τη Ρεάλ.

Πέρα απ’ αυτό, ξεκαθάρισε ότι πάνω απ’ την προσωπική του απόδοση μετράει η ποιότητα όλης της ομάδας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι της στον τελικό για να επικρατήσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανούλης

– Για το πού θα κριθεί ο τελικός:
«Όποιος είναι πιο ήρεμος και ελέγξει το ρυθμό, θα πάρει το ματς. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Πρέπει να τους εμποδίσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλλουμε το δικό μας».

– Για τα αποθεωτικά σχόλια στο πρόσωπό του:
«Είναι τιμητικό, αλλά δε διαβάζω. Αντιπροσωπεύω την ομάδα και αυτή είναι πάνω από όλα. Είναι ομαδικό το άθλημα και όταν η ομάδα είναι καλή, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πάνω απ’ όλα βοηθάω την ομάδα μου».

– Για το ψυχολογικό κομμάτι:
«Κάναμε τη μισή δουλειά με την ΤΣΣΚΑ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε γιατί, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι και το πήραμε με την ψυχή. Εμείς έχουμε λίγο λιγότερη πίεση από τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα που παίζει στην έδρα της και χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

– Για την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ:
«Παίζει πιο σκληρά από άλλα χρόνια, έχουν διορθώσει τα λάθη τους. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει».

– Για την αυτοπεποίθηση της ομάδας:
«Μας βοήθησε η ψυχολογία από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Από ‘κει νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Δεν πρέπει, όμως, να κουκουλώνονται οι κακές εμφανίσεις από τις νίκες».

– Για το τελευταίο τρίποντο με την ΤΣΣΚΑ:
«Ήταν ένα δύσκολο σουτ, αλλά ένιωθα ζεστός και σίγουρος για τον εαυτό μου. Τώρα όμως δε σκέφτομαι τα σουτ που έχω βάλει, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Πίσω από τον Ολυμπιακό εκπροσωπούμε και όλη την Ελλάδα».

Πηγή: sport-fm.gr