Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έδωσε... την πρωτιά η Κύπρος

Έδωσε… την πρωτιά η Κύπρος

H Ουαλία ανέβηκε στην κορυφή και διατηρεί το όνειρο της πρόκρισης

Άπραγη θα γυρίσει απ’ την Ουαλία η Κύπρος! Οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι απ’ το ματς, χάνοντας 2-1 απ’ την παρέα του Μπέιλ.

Οι Ουαλοί άνοιξαν το σκορ στο 13′ με τον Κότερλι, προτού ο Ρόμπσον-Κανού δέκα λεπτά αργότερα δώσει… αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Οι Κύπριοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν πριν καν βγει το πρώτο μέρος να μειώσουν με τον Λαμπάν (36′) και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι ενός θετικού αποτελέσματος.

Παρά το γεγονός όμως, που οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν και με παίκτη παραπάνω σε όλη την επανάληψη (λόγω αποβολής του Κινγκ στο 47′) δεν μπόρεσαν τουλάχιστον να πάρουν ένα βαθμό κι έτσι η Ουαλία με τη νίκη της ανέβηκε παράλληλα και στην κορυφή του δεύτερου ομίλου.

Κι όλα αυτά την ώρα που στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, Βοσνία και Βέλγιο… αλληλοεξουδετερώθηκαν, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της πρώτης. Ο Τζέκο άνοιξε το σκορ για την εθνική του, αλλά ο Ναϊνγκολάν διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που άφησε τους γηπεδούχους με μόλις δύο βαθμούς ύστερα από τρεις αγωνιστικές.

Τέλος, το Ανδόρα-Ισραήλ μετατράπηκε σε προσωπικό show του Νταμάρι που πετυχαίνοντας χατ-τρικ οδήγησε την εθνική του στο διπλό με σκορ 4-1 και την διατήρησε στη δεύτερη θέση του γκρουπ, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη φέτος να κυνηγήσει μέχρι τέλους την παρουσία της στην τελική φάση της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου ομίλου:

Ανδόρα-Ισραήλ 1-4
(15’ πεν. Λίμα – 3’, 41’, 82’ Νταμάρι, 94′ Χεμέντ)

Βοσνία-Βέλγιο 1-1
(28’ Τζέκο – 51’ Ναϊνγκολάν)

Ουαλία-Κύπρος 2-1
(13’ Κότερλι, 23’ Ρόμπσον-Κανού – 36’ Λαμπάν)

Η βαθμολογία σε τρεις αγώνες

1. Ουαλία 7β.
2. Ισραήλ 6β.*
3. Βέλγιο 4β.*
4. Κύπρος 3β.
5. Βοσνία 2β.
6. Ανδόρα 0β.

*Ισραήλ και Βέλγιο έχουν από δύο ματς

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (16/11):

Βέλγιο-Ουαλία

Κύπρος-Ανδόρα

Ισραήλ-Βοσνία

Πηγή: sport-fm.gr