Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Πολύ καλή απόδοση έπιασε μετά από καιρό ο «Δικέφαλος του βορρά»

Γεμάτη εμφάνιση ύστερα από αρκετό καιρό για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στο 43’ με κεφαλιά. Ο Χαρίσης έβαλε τις γερές βάσεις στο 52’ με πανέμορφο γκολ εις βάρος της πρώην ομάδας του, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει και τον κόσμο των φιλοξενούμενων να του ανταποδίδει με χειροκρότημα στο 69’ όταν και έγινε αλλαγή. Ο Ζάιρο στο 64’ πέτυχε επίσης ωραίο γκολ και ο Κοζορώνης στο 90’ «κάρφωσε» τον Όλσεν.

Το ματς

Ο Τούντορ έκανε διαφοροποίηση στον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας σχήμα με κλασικά εξτρέμ και αφήνοντας πάλι τον Μπερμπάτοφ εκτός αρχικής ενδεκάδας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε από την αρχή καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήταν σχεδόν μόνιμα «εγκατεστημένος» στην αντίπαλη περιοχή ή τέλος πάντων κοντά σε αυτήν. Ωστόσο, τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΣ από την άλλη ήταν «οχυρωμένος» στην άμυνα του, αλλά έδειχνε να μην είναι τόσο καλά οργανωμένος πίσω, όσο στις προηγούμενες καλές εμφανίσεις που είχε κάνει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, δεν ήταν τόσο επικίνδυνος στην επίθεση, ούτε καν στην κόντρα επίθεση. Γι’ αυτό υπάρχει η προφανής εξήγηση. Ο Τσάβες ήταν εκτός αποστολής και οι Μανιάς-Ακόστα εκτός αρχικού σχήματος. Ο τελευταίος μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Παρά την υπεροχή του, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είχε λίγες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Πέλκα στο ξεκίνημα να μην πιάνει καλή κεφαλιά στο 4ο λεπτό, ενώ ήταν σε καλή θέση και στο 18’ ο ίδιος παίκτης έκανε ωραίο σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να «βρει» εστία. Ο Χαρίσης στα μέσα του πρώτου μέρους δοκίμασε την τύχη του δύο φορές, με σουτ από απόσταση, το ένα ήταν καλό και ο Βελλίδης αντέδρασε καλά, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Ο Αθανασιάδης «έλυσε» τον… γόρδιο δεσμό, σκοράροντας σε πολύ καλό σημείο (43’), με τον Ζάιρο να κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά, να κάνει καλή σέντρα που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Έλληνας φορ με την κεφαλιά που έπιασε.

Έτσι, μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και παράλληλα ο ΠΑΣ άφησε πιο πολλούς ανοιχτούς χώρους στο δεύτερο μέρος. Μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος και μπορεί να μην καρποφόρησε η υπεροχή στην πρώτη καλή του στιγμή (πλαγιοκόπησε ο Πέλκας, εκτέλεσε ο Κίτσιου), αλλά αυτό έγινε στη δεύτερη, όπου ο Χαρίσης δοκίμασε για τρίτη φορά την τύχη του από απόσταση, αυτή όμως ήταν και… φαρμακερή για την πρώην ομάδα του, καθώς η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Βελλίδη. Ο νεαρός μέσος δεν πανηγύρισε το τέρμα του και οι περίπου 40 οπαδοί του ΠΑΣ που ήταν στο γήπεδο, τον χειροκρότησαν κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο (69’).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και στο 64’ έβαλαν και τρίτο τέρμα με τον Ζάιρο που ήταν πολύ κινητικός σχεδόν σε όλο το ματς, να «καρφώνει» την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα και ο ΠΑΣ που σε εκείνο περίπου το σημείο ξεκίνησε να βγαίνει από το «καβούκι» του, αλλά ήταν πλέον αργά. Έκανε σχεδόν τριπλάσιες ευκαιρίες στο τελευταίο εικοσάλεπτο από όσες είχε συνολικά σε όλο το υπόλοιπο ματς. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90’ με τον Κοζορώνη που φημίζεται για τα δυνατά του σουτ να κάνει σουτ από πολύ μακριά και τον Όλσεν που φημίζεται για τις… κακές του αντιδράσεις να μην μπορεί να απομακρύνει, καθώς η μπάλα του «πήρε» τα χέρια μέσα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (Γκολάσα 69′), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (77′ Ζάιρο), Μακ (73′ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Μελίσσας, Σκόνδρας, Μαλεζάς και Σάμπο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γαρουφαλιάς (71′ Κοζορώνης), Στρούνα (46′ Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ιλιτς (60′ Μανιάς), Γιάκος.

Στον πάγκο παρέμειναν οι: Περιστερίδης, Φερφελής, Ιωάννου και Σαπαλίδης.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας. Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Αϊχάν Χούσκογλου 4ος Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας

Πηγή: sport-fm.gr