Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Έγραψε ιστορία και «βλέπει» κούπα η Λίβερπουλ

Έγραψε ιστορία και «βλέπει» κούπα η Λίβερπουλ

Δεν έχασε από την Μάνστεστερ Γ. ούτε στο Ολντ Τράφορντ και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Europa League

Σαν πραγματική Ευρωπαία έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» η Λίβερπουλ! Προστατεύοντας άψογα το σκορ του πρώτου αγώνα, οι «κόκκινοι» πήραν άνετα την ισοπαλία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1) και μαζί την πρόκριση για τους «8» του Europa League.

Το φοβερό γκολ του Κουτίνιο έκοψε την όρεξη της (μαχητικής ως τότε) ομάδας του Φαν Χάαλ και την πέταξε οριστικά, όπως αποδείχθηκε, εκτός του θεσμού.

Ο Ντε Χέα ήταν και πάλι ο μοναδικός λόγος που οι παίκτες του Κλοπ δεν πανηγύρισαν δεύτερη νίκη, την ώρα που οι απογοητευμένοι «διάβολοι» σχεδόν δεν απείλησαν ξανά μετά το προβάδισμα που τους είχε δώσει με πέναλτι ο Μαρσιάλ.

Το ματς

Όπως έχει δείξει πολλές φορές φέτος (με οδυνηρά αποτελέσματα για τα ματάκια των φίλων της Γιουνάιτεντ) ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν γουστάρει φουλ επίθεση. Το πόδι το ‘χει ανά πάσα στιγμή στο φρένο. Σήμερα όμως -με το 2-0 στην πλάτη- η ομάδα του δεν είχε άλλη επιλογή από το να… γκαζώσει. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν την ώθηση του κόσμου, οι «διάβολοι» μπήκαν δυνατά. Άρχισαν σταδιακά να πιέζουν. Και προειδοποίησαν με καλές ευκαιρίες του Λίνγκαρντ (κεφαλιά που έβγαλε δύσκολα ο Μινιολέ) και του Μάτα (άστοχο σουτ από κοντά).

Έχοντας μείνει όρθιοι λοιπόν από μια ακόμα μεγάλη επέμβαση του Ντε Χέα (σουτ το Κουτίνιο) βρήκαν το πολυπόθητο προβάδισμα. Και μ’ ένα πέναλτι που κέρδισε δίκαια από τον Κλάιν και εκτέλεσε ψύχραιμα ο Μαρσιάλ- έκαναν τη… μισή δουλειά. Η άλλη μισή όμως δεν θα αποδεικνυόταν και τόσο εύκολη. Γιατί ενώ θα περίμενε κανείς το γκολ να δώσει φτερά στη Γιουνάιτεντ, σαν να έθιξε τη Λίβερπουλ. Έτσι, οι «κόκκινοι» δεν περιορίστηκαν στο φάουλ-δοκάρι του Στάριτζ. Δεν πτοήθηκαν από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Χέντερσον.

Και χάρη σε ένα γκολ του Κουτίνιο που θα θυμούνται πάντα ο Βαρέλα (για τη σακούλα που του μοίρασε) κι ο Ντε Χέα (για το τσίμπημα που του έκανε) πάγωσαν για τα καλά το «Ολντ Τράφορντ». Αυτό ήταν. Ο γάμος είχε ήδη σχολάσει. Έπρεπε να γίνουν θαύματα στο δεύτερο ημίχρονο για να χάσει η ομάδα του Κλοπ την πρόκριση. Και η φετινή Γιουνάιτεντ δεν δείχνει ακριβώς ικανή για θαύματα. Τι σημασία είχε λοιπόν που ο Φαν Χάαλ έκανε αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα; Οι παίκτες του έδειχναν να μην πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Πέρα λοιπόν από κάποιες ψευτο-ευκαιρίες των Ράσφορντ και Μαρσιάλ, δεν απειλούσαν καν για το γκολ μιας νίκης γοήτρου. Αντίθετα, το δέλεαρ να σφραγίσει την πρόκριση με δεύτερη «σφαλιάρα» στη μεγάλη αντίπαλο δεν άφηνε καθόλου αδιάφορους τους παίκτες του Κλοπ. Γι’ αυτό έβγαιναν σε κάθε ευκαιρία μπροστά. Δοκίμαζαν την ανθεκτικότητα του (εξαιρετικού και πάλι) Ντε Χέα με καλές ευκαιρίες του Κουτίνιο. Κι ακόμα κι αν δεν κατάφεραν να τον νικήσουν άλλη φορά, αυτό καθόλου δεν χάλασε το ξέφρενο πανηγύρι των φίλων τους στο «Ολντ Τράφορντ» για την θριαμβευτική πρόκριση της ομάδας τους.

Πηγή: sport-fm.gr