Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Επέστρεψε στις νίκες η Καλλονή

Επέστρεψε στις νίκες η Καλλονή

Επικράτησε με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης

Θυμήθηκε τα παλιά η Καλλονή. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με σύμμαχο τον δυνατό άνεμο νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, με το Σάββα Τσαμπούρη να πληγώνει την πρώην ομάδα του.

Κυρίαρχοι οι Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Βεργέτη, ευνοήθηκε από τους χώρους που της έδωσαν οι γηπεδούχοι, πίεσε αρκετά όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο 45λεπτο, η Καλλονή βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ με μακρινά σουτ κι εν τέλει δικαιώθηκε. Ο πρώην αμυντικός του Αστέρα ξεγέλασε χάρη στον δυνατό αέρα τον Κοσίτσκι και πέτυχε το μοναδικό γκολ στο ματς.

Έτσι, η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε τους 27 βαθμούς, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τον περασμένο Νοέμβριο. Στους 35 και την 4η θέση έμεινε ο Αστέρας.

Το ματς

Πιο καλά έδειξε να μπήκε ο Αστέρας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι Αρκάδες, αν και δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Χογκ, έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού περιορίζοντας σημαντικά τους γηπεδούχους. Από την μεριά της, η Καλλονή κατάφερε σταδιακά να ανεβάσει τις γραμμές της στο γήπεδο και να ισορροπήσει την κατάσταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν ευνόησαν καμία από τις δύο ομάδες, που παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν τελική προσπάθεια. Ο ρυθμός πάντως στο ματς άρχισε να γίνεται γρήγορος, γεγονός που βόλεψε τον Αστέρα, που άγγιξε το γκολ με τον Σκουρτάι και λίγο αργότερα και με τον Γιαννιώτα, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας του Βλάχου την κράτησε όρθια. Τελικά, το ημίχρονο «έκλεισε» με τους Αρκάδες να επιμένουν, όμως να μην μπορούν να βρουν δίχτυα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο 45λεπτο η Καλλονή παρουσιάστηκε ανεβασμένη, αναγκάζοντας τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να προσέξουν περισσότερο την άμυνά τους. Ο Αστέρας αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία, ενώ έδειξε να έχει χάσει την φρεσκάδα του και στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει τον Χογκ.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανησυχήσουν τον Χογκ με μακρινά σουτ καθώς δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τελική πάσα. Οι προσπάθειες από… μακριά έπιασαν τόπο. Με την βοήθεια του αέρα, που ξεγέλασε τον Κοσίτσκι, ο Τσαμπούρης πλήγωσε την πρώην ομάδα του ανοίγοντας το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74ο λεπτό. Μετά το γκολ η Καλλονή άφησε μέτρα στους φιλοξενούμενους, που όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό και πλην της μεγάλης ευκαιρίας του Γιαννιώτα στο 90’ δεν ανησύχησαν την αντίπαλη άμυνα.

Οι συνθέσεις

Καλλονή(Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κεϊτά, Μίνγκας (62’ Γιορέντε), Μαρσέλο (62’ Καλτσάς), Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (82′ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα

Στον πάγκο: Δαύκου, Αγρίτης, Ναβάρο, Καμαρά

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο (84′ Ζησόπουλος), Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης (77′ Μουκάμ), Μουνάφο,Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκουρτάι (69′ Ιγκλέσιας)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Φερνάντες, Τιέ Μπι, Αλόκο

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Πηγή: sport-fm.gr