Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Euro 2021: Προκρίθηκαν Β. Μακεδονία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σλοβακία

Euro 2021: Προκρίθηκαν Β. Μακεδονία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σλοβακία

Ιστορική πρόκριση στα τελικά του Euro για τη Β. Μακεδονία, ενώ το «εισιτήριο» πήραν και οι Σκωτία, Ουγγαρία και Σλοβακία.

Το γκολ του Γκόραν Πάντεφ στο 56ο λεπτό ήταν αρκετό στη Β. Μακεδονία για να επικρατήσει με 1-0 εκτός έδρας της Γεωργίας και να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για την τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Πρόκριση, έστω με… θρίλερ, και για την Ουγγαρία, η οποία υποδέχθηκε την Ισλανδία και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11′ από το γκολ του Σίγκουρντσον, αλλά δεν τα παράτησε και αφού ισοφάρισε στο 88′ με τον Νέγκο, πήρε το «εισιτήριο» για το Euro στο 92′, όταν ο Σομποζλάι έκανε το 2-1.

Η Σλοβακία, από την πλευρά της, είχε ανοίξει το σκορ από το 17′, στην έδρα της Β. Ιρλανδίας, με το γκολ του Κούτσκα, αλλά στο 87′ ο Σκρίνιαρ με αυτογκόλ έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Σλοβάκοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν με τον Ντούρις στο 110′ και νίκησαν με 2-1, παίρνοντας την πρόκριση για τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εκεί που θα βρεθεί και η Σκωτία, η οποία απέκλεισε τη Σερβία εκτός έδρας , στη διαδικασία των πέναλτι. Το ματς έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια, με τους Σκωτσέζους να προηγούνται στο 52′ με τον Κρίστι και τους Σέρβους να ισοφαρίζουν στο 90′ με τον Γιόβιτς, για να ακολουθήσει η 30λεπτη παράταση, στην οποία δεν μπήκε γκολ. Ετσι, όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου η Σκωτία ήταν πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 5-4, παίρνοντας και το «εισιτήριο» για το Euro.


Πηγή