Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

EURO 2024: Η Εθνική παίζει «ημιτελικό» με Τουρκία και «τελικό» με Γεωργία/Καζακστάν αν δεν προκριθεί στα προκριματικά

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στον «ημιτελικό» και τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν στον «τελικό» με στόχο την πρόκριση στο Euro 2024, εάν καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν καταφέρουν να προκριθούν από την «κανονική» προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στο League C του Νations League, δηλαδή η Γεωργία (16 βαθμοί), θα παίξει με αυτή που έχει τη χαμηλότερη (Καζακστάν – 13 βαθμοί) και η δεύτερη (Ελλάδα – 15 βαθμοί) με την τρίτη (Τουρκία – 13 βαθμοί), στις έδρες των πρώτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αν καμία από τις τέσσερις πρώτες του League C του Nations League δεν προκριθεί από την προκριματική φάση του Euro στα τελικά της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Τουρκία στις 21 Μαρτίου 2024 και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) το νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου 2024.

Aν η Τουρκία προκριθεί από την προκριματική φάση στο Euro 2024 στην τελική του φάση και η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της Τουρκίας (αν το Λουξεμβούργο έχει αποκλειστεί στην προκριματική φάση).

Στον «τελικό», αν Γεωργία ή Καζακστάν έχουν προκριθεί ήδη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία ή το Αζερμπαϊτζάν που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των αντίστοιχων ομίλων της League C του Nations League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή