Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Euroleague: «Άλωσε» το Μόναχο ο Ολυμπιακός με ηγέτη Βενζέκοφ και άμυνα από «ατσάλι»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν στο Μόναχο με 71-82 και έκανε το 4/4 εκτός έδρας, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Euroleague.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό μπάσκετ, όμως στο τέλος χρειάστηκε ψυχραιμία και άμυνα για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με άριστη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση με σκόρερ τους Βεζένκοβ και Κάνααν βάζοντας την ομάδα τους μπροστά με 6-16 (5′). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν χάριζε το παραμικρό στους γηπεδούχους οι οποίοι δυσκολευόντουσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι και η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο με 5 διαδοχικούς πόντους του Γουόκαπ (6-23, 7′).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες που έφερε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο διατήρησαν τον ρυθμό που είχαν δώσει οι συμπαίκτες τους. Μοναδική πηγή κινδύνου για την Μπάγερν ήταν ο Γιάραμαζ, όμως ο πλουραλισμός είναι πάντα καλύτερος κι έτσι με Σλούκα, Πίτερς και ΜακΚίσικ παρέμενε η διαφορά σε ασφαλές επίπεδο (22-38, 16′). Η Μπάγερν πάντως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις τραγικές αποφάσεις των Πειραιωτών στην επίθεση και με διαδοχικά τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει αρκετά (34-40).

Η άμυνα έφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ανήκαν στους ψηλούς των ομάδων με τους Γκιλέσμπι και Φαλ να κουβαλάνε τις ομάδες τους στο σκορ και τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα 9 πόντων (40-49, 25′). Κάθε προσπάθεια αντίδρασης των γηπεδούχων στο επόμενο τρίλεπτο, «πνίγηκε» από τον Βεζένκοβ ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (44-59, 28′). Ο Ομπστ με 2/2 τρίποντα πρόσφερε βοήθεια στην Μπάγερν, αλλά ο Παπανικολάου με 5 σερί δικούς του πόντους έκανε το 54-67 στο 30′.

Η τελευταία περίοδος ήθελε διαχείριση γιατί ήταν δεδομένο πως η Μπάγερν θα προσπαθούσε μία τελευταία φορά να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα σε 60-69, (33′). Ο Ολυμπιακός έχοντας σκοράρει μόλις δύο πόντους για σημαντικό διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου είδε την αντίπαλο να πλησιάζει επικίνδυνα (65-69, 36′). Έστω και με δύσκολο τρόπο, Γουόκαπ. Λαρεντζάκης και Φαλ έμειναν ψύχραιμοι και το σκορ έγινε 65-74 (38′). Παρά το τρίποντο του Χάντερ, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και έφυγαν με τη νίκη από το Μόναχο.


Πηγή