Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Euroleague: «Έσπασε το ρόδι» ο Ερυθρός Αστέρας με θύμα την Μπάγερν

Ο Ερυθρός Αστέρας έσπασε το… ρόδι στη φετινή Euroleague.

Με τη νίκη του επί της Μπάγερν Μονάχου με 78-72 στο «Alexander Nikolic Hall» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, σημείωσε την πρώτη νίκη του στην εφετινή διοργάνωση, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 1-4.

Παραμένουν χωρίς νίκη οι Βαυαροί (0-5), που έμειναν «ζωντανοί» στο ματς μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως στο τέλος ξέμειναν από δυνάμεις και λύσεις στην επίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα με «οδηγούς» τους Βιλντόζα και Μπέντιλ, παίρνοντας προβάδισμα 15 πόντων στο 6’ (23-8) και δείχνοντας πως δεν είχαν διάθεση να συνεχίσουν το αρνητικό σερί τους.

Ο τραυματισμός του Μίτροβιτς (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) «χάλασε» για λίγο την ισορροπία του Ερυθρού Αστέρα, με την Μπάγερν να βελτιώνει την εικόνα της και να «μαζεύει» ελαφρώς τη διαφορά στο φινάλε της α’ περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γερμανοί κυριάρχησαν και με πρωταγωνιστές τους Γουίνστον και Χάρις όχι μόνο έφτασαν τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τον προσπέρασαν κιόλας στο σκορ (36-40), αν και τις τελευταίες… πινελιές στο δεκάλεπτο έβαλαν με δύο τρίποντα οι Βιλντόζα και Νέντοβιτς δίνοντας προβάδισμα ενός πόντου στους Σέρβους.

Απ’ τα μέσα της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι «έσφιξαν» ακόμη περισσότερο την άμυνά τους κι άρχισαν να «συνδέονται» πολύ πιο εύκολα με το γερμανικό καλάθι, χτίζοντας μία σταθερή διαφορά χάρις στις επιλογές του Αργεντινού γκαρντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ντόμπριτς με 5 μαζεμένους πόντους ανέβασε κι άλλο τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (71-60) και παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν «αντέδρασε» στο τελευταίο τρίλεπτο με μπροστάρη τον Λούτσιτς (12π.), οι Σέρβοι κράτησαν το προβάδισμά τους ως το φινάλε φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους.

Κορυφαίος για τον Ερυθρό Αστέρα ο Λούκα Βιλντόζα με 20 πόντους (4/8 τριπ.), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας μεγάλη υποστήριξη απ’ τον «διπλό» Μπεν Μπέντιλ (12π.-10ρ.), ενώ για την Μπάγερν προσπάθησαν πολύ οι Γουίνστον (18π.) και Χάρις (10π.), αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη… μοίρα των Βαυαρών.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 44-43, 65-57, 78-72


Πηγή