Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Euroleague: «Ζωντανή» η Ρεάλ Μαδρίτης στο Βελιγράδι, break στο break από τη Μονακό στο Τελ Αβίβ

Δύο σημαντικά «διπλά» περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης (2/5) για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Euroleague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε «ζωντανή» στην προσπάθειά της να πάει στο Final-4 της Euroleague 2022-23, καθώς επικράτησε με 82-80 της Παρτίζαν στο Βελιγράδι, ενώ η Μονακό έκανε break στο break της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα και οι δύο σειρές να πάνε σε τουλάχιστον ένα ακόμη παιχνίδι (2-1 προηγούνται οι Σέρβοι και οι Μονεγάσκοι).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Euroleague: Η Ρεάλ δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα των Σέρβων και «έσπασε» την έδρα της Παρτίζαν

Μετά τα όσα έγιναν στη Μαδρίτη, οι οπαδοί της Παρτιζάν περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία τον τρίτο αγώνα της σειράς με τη Ρεάλ. Το γεγονός ότι η ομάδα τους είχε κάνει το 2-0 στη σειρά επί των Ισπανών και το εξαιρετικό μπάσκετ που αποδίδει στο παρκέ τους τελευταίους μήνες η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έκαναν τη «Stark Arena» να θυμίζει… καμίνι.

Μάλιστα, οι Σέρβοι δημιούργησαν ένα απίθανο κορεό με τη μορφή του «Ζοτς», θέλοντας έτσι να τον τιμήσουν για τη μεταμόρφωση της αγαπημένης τους ομάδας.

Το game 3 μεταξύ Παρτίζαν και Ρεάλ Μαδρίτης μετατράπηκε σε θρίλερ, στο οποίο επικράτησαν οι Ισπανοί με 82-80. Οι Ταβάρες και Γουίλιαμς-Γκος πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κράτησαν «ζωντανή» την ομάδα τους στην προσπάθεια να πάει στο Final-4 στη Λιθουανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι «μερένχες» έβγαλαν αντίδραση και με τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για το 80-77, και τον Χεζόνια στη συνέχεια να μην αστοχεί από την γραμμή των βολών, οι φιλοξενούμενοι «έσβησαν» το ένα από τα δύο break των Σέρβων.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ταβάρες με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 μπλοκ. Ο 31χρονος σέντερ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα, ενώ έγραψε 41 μονάδες σύστημα αξιολόγησης. Από κοντά βρέθηκε και ο Γουίλιαμς-Γκος με 22 πόντους, ενώ ο Χεζόνια πρόσθεσε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Για την Παρτιζάν, που φάνηκε στο φινάλε πως της έλειψαν οι Πάντερ και Λεσόρ, ξεχώρισαν οι Σμάιλαγκιτς και ΛεΝτέι με 15 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 48-45, 63-66, 80-82

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Euroleague: Η Μονακό απάντησε με… το ίδιο νόμισμα στη Μακάμπι

Η Μονακό πέρασε με νίκη από το Τελ Αβίβ και ανέκτησε το προβάδισμα (2-1) στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Με δικό τους break, οι Μονεγάσκοι έφτασαν στη νίκη με 83-78 επί των Ισραηλινών στο game 3 της σειράς και πλέον έχουν την ευκαιρία την προσεχή Πέμπτη (4/5) και πάλι στη «Menora Mivtachim Arena» να πανηγυρίσουν μια ιστορική πρόκρισή στο Κάουνας, όπου θα περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό.

Οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν την έφεση τους στο περιφερειακό σουτ και κυρίως το «ζεστό» χέρι του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με 18 πόντους στο ημίχρονο φρόντισε να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του. Η Μονακό όχι μόνο άντεξε στην «καυτή» έδρα της Μακάμπι, αλλά πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +9 (32-41 στο 20′), απέναντι σε μία ομάδα που τα… είχε με την αστοχία της από τα 6,75 μέτρα (1/10 τρίποντα).

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την παραγωγικότητα τους στην τρίτη περίοδο, μειώνοντας σε 57-60 στο 30′, αλλά η Μονακό είχε τις λύσεις από την περιφέρεια, προκειμένου να μείνει σε απόσταση μέχρι το τελικό 83-78.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Τζέιμς με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Λόιντ, Οκομπό με 15 και 12 πόντους, αντίστοιχα. Από τη Μακάμπι πάλεψαν για την ανατροπή οι Κόλσον (17 πόντοι) και Μπάλντγουϊν (16 πόντοι).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 57-60, 78-83


Πηγή