Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Euroleague: Με Αναντολού Εφές στον ημιτελικό του Final Four ο Ολυμπιακός -Εφόσον περάσει από τη Μονακό

Η Αναντολού Εφές εξασφάλισε τη θέση της στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Οι Τούρκοι επικράτησαν με 75-70 στην Πόλη της Αρμάνι Μιλάνο και έκαναν το 3-1 στη σειρά, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four.

Πλέον, η Εφές περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό στη Γαλλία (29/4, 22:00). Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες πάρουν το μεγάλο «διπλό», θα είναι αυτοί που θα έρθουν αντιμέτωποι με την Εφές στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αρμάνι Μιλάνο «έβαλε δύσκολα» στην Εφές

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία έγινε η δεύτερη χρονικά ομάδα που… έφυγε για Βελιγράδι, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαργύρωσε την ψυχραιμία της στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, όταν η Αρμάνι της… έβαλε δύσκολα, βρίσκοντας ρυθμό από τα 6.75 και επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι Ιταλοί, οι οποίοι είχαν βρεθεί ακόμη και στο -10 στο 28΄ (62-52), απάντησαν με τέσσερα «κολλητά» τρίποντα και με σερί 0-14 έγραψαν στο 34′ το 62-66.

Ωστόσο, η αδυναμία των Ιταλών στα επιθετικά ριμπάουντ, η κούραση και τα διαδοχικά λάθη, έβαλαν την τουρκική ομάδα και πάλι σε θέση οδηγού, με τον άποντο μέχρι το 38′ Κρις Σίνγκλετον να κάνει… σεφτέ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και να χαρίζει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (70-68).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λάθη της Αρμάνι συνεχίστηκαν και με τους Ντατόμε, Σιλντς να αστοχούν σε δύο σερί τρίποντα, η Αναντολού παρέμεινε σε πλεονεκτική θέση μέχρι το τελικό 75-70.

MVP ο Πλάις, απογοητευτικός ο Λάρκιν

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Τιμπόρ Πλάις με 25 πόντους και εξαιρετική δουλειά μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ στους 20 σταμάτησε το κοντέρ του Βασίλιε Μίτσιτς, σε μία βραδιά που ο Σέιν Λάρκιν ήταν απογοητευτικός (8π. με 1/3 δίποντα, 0/6 τρίποντα, αλλά 6/6 βολές).

Από την Αρμάνι, που πάλεψε παρά τις σημαντικές απουσίες της (Μάλκολμ Ντιλέινι, Τρέι Κελ, Νικολο Μελι, Κωνταντίνος Μήτογλου), ο Λουίτζι Ντατόμε προσπάθησε με 19 πόντους, όπως και ο Κάιλ Χάινς με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 42-43, 62-58, 75-70


Πηγή