Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter: Κατάργηση των ψεύτικων λογαριασμών και πιστοποίηση όλων των χρηστών

Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το twitter, τώρα που έγινε ο βασικός ιδιοκτήτης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης;

Με αυτό το ερώτημα απασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποφάσισε να αποκτήσει το twitter.

Το CNN σε άρθρο του προσπαθεί να σκιαγραφήσει κάποιες ενδεχόμενες απαντήσεις. Το αμερικάνικο δίκτυο ξεχωρίζει ένα πρόσφατο… τιτίβισμα του Έλον Μασκ στο οποίο ανέφερε ότι θα καταπολεμηθούν τα γνωστά Bots -δηλαδή τα ψεύτικα tweets που προέρχονται από λογισμικό- και ότι θα «πιστοποιηθούν οι πραγματικοί άνθρωποι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπερ σημαίνει, ότι όλοι οι λογαριασμοί στο twitter, αν κάνει την επιθυμία του πράξη ο πλέον ισχυρός άνδρας του μέσου, θα ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους που θα εκφράζουν τις δικές τους προσωπικές απόψεις…

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Ένας τρόπος θα ήταν η χρήση μόνο αληθινών ονομάτων στους λογαριασμούς των χρηστών, τα οποία θα επαληθεύονται ίσως με δημόσια έγγραφα. Ή, χρήση ψευδώνυμου αλλά με πραγματική φωτογραφία, ή ακόμα και «μαρτυρίες» τρίτων, ότι κάποιος συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει σε…. αληθινό άνθρωπο.

Μια άλλη δυνατότητα για αυτό είναι η επέκταση του προγράμματος επαλήθευσης του Twitter, το οποίο αξιοποιείται συνήθως για τους λογαριασμούς επωνύμων, φορέων ή εταιρειών. Ίσως όλοι οι χρήστες να λάβουν μια ειδοποίηση, βάσει της οποίας θα πρέπει να παρέχουν έναν υπερσύνδεσμο με τον οποίο συνδέονται, μια επίσημη διεύθυνση email ή, όπως αναφέρθηκε, κάποιο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Αναφέρεται επίσης και το σενάριο σύνδεσης του λογαριασμού με πιστωτική κάρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας λόγος που ο Έλον Μασκ, όπως φαίνεται θα πολεμήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς, είναι ότι την έχει πάθει και ο ίδιος, πολλές φορές μάλιστα, αφού διάφοροι επιτήδειοι έχουν υποδυθεί ότι είναι αυτός και έχουν κάνει ανακοινώσεις στο twitter κυρίως για τα κρυπτονομίσματα, με τα οποία ο ιδιοκτήτης της SpaceX ασχολείται ενεργά.

Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι όποια μέθοδος για την πιστοποίηση των αληθινών προσώπων επιλεγεί, θα προσκρούσει σε ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων, τα οποία επίσης θα πρέπει να ξεπεραστούν από τον ισχυρό άνδρα του Twitter.


Πηγή