Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Euroleague: Με buzzer beater του Σλούκα, ο Ολυμπιακός «ξέρανε» την Εφές -Νίκη με 87-85 στο ΣΕΦ [βίντεο]

Με τον Κώστα Σλούκα μεγάλο πρωταγωνιστή, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη επί της Εφές στην παράταση με 87-85, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ «ξέρανε» την τουρκική ομάδα με buzzer beater τρίποντο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες, το οποίο τους δίνει μεγάλη δυναμική για είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα της Euroleague.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στο… κόλπο της τετράδας, καθώς «έπιασε» με ρεκόρ 14-9 (νίκες-ήττες) τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην 4η θέση. Αντίθετα, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν υποχώρησε στο 12-12 και βλέπει την κατάσταση να δυσκολεύει.

Δείτε το τρίποντο του Σλούκα σε «νεκρό» χρόνο:

Σε ένα must win παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», ο Σλούκας θύμισε ξανά τον ηγέτη που έβλεπε στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός όταν τον ξανάφερε στο ΣΕΦ. Mετά τη μεγάλη εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ, ο διεθνής γκαρντ πέτυχε 23 πόντους (4/6 τρίποντα), μοίρασε 6 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο, σε 38:36″ συμμετοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να φτάσει η ομάδα του Πειραιά στην πρώτη νίκη της μετά από περίπου τρία χρόνια επί της Αναντολού Εφές, χρειάστηκε να καταθέσουν ψυχή όλοι οι παίκτες. Ο Βεζένκοφ είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Φαλ είχε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ έδινε διαρκώς δεύτερες ευκαιρίες, «σκεπάζοντας» τα καλάθια στα τελευταία λεπτά, όταν κρίνονταν όλα.

Ο Μίτσιτς με double double (12 πόντο, 13 ασίστ) πήγε να… πάρει το παιχνίδι για την Εφές, ενώ ο Πλάις έκανε μεγάλη «ζημιά» στη ρακέτα του Ολυμπιακού, αξιοποιώντας τις ασίστ του πρώτου. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ένας νοθρός έως τότε Σέιν Λάρκιν, πέτυχε δύο τρίποντα και το ματς έγινε θρίλερ.

Όμως, μίλησε η ψυχή των παικτών του Μπαρτζώκα και το καθαρό μυαλό του Σλούκα, όταν είχε την υπομονή να κάνει την προσποίηση στον Μοερμάν, με τον χρόνο να τρέχει αδυσώπητα, για να πάρει το σουτ τριών πόντων και να ευστοχήσει σε «νεκρό» χρόνο.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε μια σημαντική απουσία, αυτή του Ουόκαπ, αφού δύο ώρες πριν το τζάμπολ, έγινε γνωστό πως ο προπονητής του δεν μπορούσε να τον υπολογίζει, καθώς ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό οσφυϊκής μοίρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 87-85

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντόρσεϊ 19 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 5 (1), Φαλ 10, Σλούκας 23 (4), Μάρτιν 1, Βεζένκοφ 16 (2), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 3 (1), ΜακΚίσικ 6 (1)

Αναντολού Εφές (Εργκίν Αταμάν): Λάρκιν 11 (2), Μπομπουά 13 (1), Σίνγκλετον 4, Μπράιαντ 3 (1), Μοερμάν 11 (3), Πλάις 14, Μίτσιτς 12 (1), Ντάνστον 9, Σιμόν 8

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-41, 61-61, 75-75 κ.δ.α., 87-85 παρ.


Πηγή