Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε… μόνος του από τη Φενέρμπαχτσε, «έπεσε» στην παράταση με 94-88

Ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να χάσει από τη Φενέρμπαχτσε με 94-88 στην παράταση για τη 18η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι η μοίρα του οποίου ήταν στα δικά του χέρια.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να… φρενάρουν στην αγωνιστική κατηφόρα των έξι διαδοχικών ηττών στη Euroleague και έτσι το ρεκόρ τους υποχώρησε στο 6-12 (νίκες-ήττες). Μαζί υποχώρησαν ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «τριφύλλι» ηττήθηκε στην παράταση από την ομάδα των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη, οι οποίοι χαμογέλασαν στην επιστροφή τους στο ΟΑΚΑ, καθώς είδαν να σταματά το αρνητικό σερί των πέντε ηττών και το ρεκόρ της Φενέρ να ανεβαίνει στο 11-7.

Ο φιλότιμος αγωνιστικά Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όταν βρέθηκε στο +5 (78-73) στα 34″ για τη λήξη, αλλά λάθη και αδυναμία εκτέλεσης στην επίθεση, έδωσαν ώθηση στη Φενέρμπαχτσε, η οποία έστειλε το ματς στην παράταση και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έκοψε πρώτη το… νήμα του τερματισμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, οι οποίοι στο κλείσιμο της «διαβολοβδομάδας» υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου την Πέμπτη (12/1), ήταν ο Χέιζ – Ντέιβις με κομβική εμφάνιση στην παράταση και απολογισμό 24 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Με 12 πόντους 5 ασίστ ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Καλάθης, ενώ στους 2 πόντους περιορίστηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στα 6 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Από τους «πράσινους» των 18 λαθών, που πλέον επικεντρώνονται στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Παρασκευή (13/1, ΟΑΚΑ), έλαμψε ο Ντουέιν Μπέικον με 27 πόντους, ενώ συγκλονιστικός ήταν ο Ματέους Πονίτκα με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη, αλλά στο τέλος του… γλίστρησε

Μετά το αναγνωριστικό και χωρίς ιδιαίτερο σφυγμό σε άμυνα και επίθεση πρώτο δεκάλεπτο (19-18), το οποίο συνοδεύτηκε από πολλά λάθη, ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην κυριαρχία του Αρτούρας Γκουντάιτις κοντά στο καλάθι, μαζεύοντας την εις βάρος του διαφορά των πέντε πόντων μέχρι το 17′ (29-34) και με τον Μπέικον να μπαίνει στην εξίσωση να έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (39-36).

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στους «πράσινους», με τους Μπέικον και Γουίλιαμς να κερδίζουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, τη στιγμή που τα επιθετικά ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε ένα κυριαρχικό δεκάλεπτο μέχρι το 59-51 στο 30′.

Με το ριμπάουντ να συνεχίζει να αποτελεί «όπλο» του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έδειχναν αποφασισμένοι για την επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Έντουαρντς, ο οποίος βρήκε ρυθμό από την περιφέρεια μειώνοντας τη διαφορά στο 37′ στο -2 (72-70) για τη Φενέρ. Οι Γκουντάιτις και Πονίτκα κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 78-73 στα 34″ για τη λήξη, αλλά ακολούθησε ασυνεννοησία. Ο Έντουαρντς μείωσε με λέι απ, για να ακολουθήσει κλέψιμο της Φενέρ και… τιμωρία από τον Γκούντουριτς από τα 6,75 μέτρα για το 78-78.

Το «πράσινο πάγωμα» συνεχίστηκε, με τους Μπέικον και Πονίτκα να αστοχούν και οι δύο στο νικητήριο καλάθι. Ωστόσο, στα 5″ για τη λήξη ο Μπούκερ υπέπεσε σε φάουλ στον Πονίτκα, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παράταση, ο Γκούντουριτς έδωσε το έναυσμα για να πάρει την σκυτάλη ο Χέιζ – Ντέιβις και με προσωπικό σερί να οδηγήσει τη Φενέρ στο «διπλό», απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε μείνει από δυνάμεις…

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 88-94 παρ. (78-78 κ.δ.)

Παναθηναϊκός (Ντέγιαν Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 11 (1), Λι 10 (2), Παπαγιάννης 3 (1), Γουίλιαμς 11 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 27 (2), Πονίτκα 14 (2), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 10.

Φενέρμπαχτσε (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Μπιρσέν, Γουίλμπεκιν 9 (2), Έντουαρντς 14, Χέιζ – Ντέιβις 24 (3), Πιερ, Γκούντουριτς 14 (2), Μπούκερ 5 (1), Καλάθης 12 (2), K. Αντετοκούνμπο 2

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78 κ.δ., 88-94 παρ.


Πηγή